error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

سبزی های وحشی که می توان خورد

فاطمه صبا نویسنده: فاطمه صبا
زمان انتشار: 1398/11/30زمان مطالعه: 5 دقیقه, 11 ثانیه
0 نظر 5114 بازدید
سبزی های وحشی که می توان خورد
سبزی های وحشی که می توان خورد

نخستین چیزهایی که انسان ها برای خوردن پیدا کردند، سبزیجات و گیاهان بودند. اما در این راه همیشه موفق نبودند، بلکه بسیاری از اوقات انتخاب های آن ها شامل گیاهانی می شد که سمی بوده و این گیاهان تبدیل به آخرین غذای این افراد می شدند. در طی قرن های متمادی و با گذشت هزاران و بلکه میلیون ها سال انسان ها و جانوران آموختند که چگونه سبزی های سالم و بی خطر را از گیاهان سمی تشخیص دهند؛ و پس از آن باز هم قرن های متمادی لازم بود بگذرد تا انسان ها با علم محدودی که پیدا کرده بودند بتوانند گیاهان با خاصیت را از گیاهان بی خاصیت تشخیص دهند و به نوعی غذایابی بهینه خود را تکمیل کنند. در ادامه با همکاری تیم تفریح یاب قصد معرفی سبزی هایی را داریم که امروزه حتی به عنوان دارو نیز شناخته می شوند و کاربردهای بسیاری دارند. 

پونه کوهی:

پونه یکی از سبزیجات معطری می باشد که در مناطق مختلف کره زمین به عناوین مختلف به کار برده می شود. برخی افراد از این سبزی برای معطر ساختن غذا استفاده می کنند، از جمله این افراد می توان به ساکنان مکزیک و برخی کشورهای اروپایی اشاره کرد که پونه وحشی جز یکی از طعم دهنده های معروف و متعارفشان می باشد. در مورد درمان دارویی این گیاه می توان به مواردی همچون کاهش فشار خون و تسکین دردهای سیکل قاعدگی خانم ها اشاره کرد. با استفاده از دم کرده پونه وحشی یا به اصطلاح پونه کوهی و چند بار خوردن آن به راحتی تاثیر شگرف و مثبت آن را مشاهده خواهید کرد. 

والک یا سیر کوهی:

یکی دیگر از سبزیجات وحشی و خودرویی که می توان از آن ها در زمان سفر استفاده کرد سیر وحشی می باشد. اما فراموش نکنید که این سبزی تنها در منطقه شمال کشور یعنی رشته کوه البرز توانایی رشد دارد، و زمانی که در فصل بهار بارندگی بسیار است، رشد این سبزی آغاز شده و مردم محلی را از خواص بیشمار خودش بهره مند می سازد. والک دارای طعمی بسیار ملایم تر از سیر معمولی است و نام های دیگر نیز همچون سیر خرسی، پیاز خرسی و پیاز جنگلی را بین مردم محلی دارد. اگر بخواهیم تک تک خواص و مزایای این ماده ی شفابخش را کر کنیم، دیگر جایی برای معرفی دیگر سبزی های خودرو نمی ماند، اما برخی از مهمترین خواص آن عبارتند از: کاهش فشار خون و جلوگیری از افزایش مجدد آن، درمان تنگی نفس و انسداد نایژک ها، ویتامین C فراوان، رویش مجدد موهای سیاه، درمان آنفولانزا، اسهال خونی، سیاه سرفه، بر طرف سازی گرفتگی عروق قلبی و...

گزنه:

اگر به یاد داشته باشید، در ابتدای مطلب درباره انسان های نخستین و تلاش های بی وقفه آن ها برای یافتن سبزی های خوراکی صحبت کردیم؛ یکی از تلاش های موفقیت آمیز آن ها در رابطه با یافتن گزنه بود. این گیاه هزاران سال است که توسط انسان کشف شده و در پی گذشت سال ها، طبیبان و دانشمندان با روش آزمون و خطا به خواص معجزه آسای این سبزی وحشی پی برده اند. یکی از بزرگ ترین طبیبان باستانی جالینوس بوده است، که در آثار و کتب رسمی ذکر شده که او از گیاه گزنه برای درمان بیماری های مرتبط به دستگاه تنفسی همچون سرما خوردگی استفاده می کرده است. به مرور زمان و در طی اعصار مختلف کاربردهای دیگر این گیاه نیز که شامل درمان اسهال، درمان کم خونی، افزایش میل جنسی، پاکسازی غدد لنفاوی بدن می شد نیز به مرور پیدا شد.

پنیرک:

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که پنیرک چیدن خانم ها را در فصل بهار که در تپه ها و دامنه کوه ها به این طرف و آن طرف می روند، دیده باشید. با آغاز بهار و گرم شدن تدریجی هوا پنیرک را در اغلب مناطق می توانید ببینید که به دلیل خواص بسیار زیادش، طرفداران بسیاری نیز دارد. مجاری مخاطی بدن سه گروه عمده هستند که شامل مجاری تنفسی، مجاری ادراری و مجاری گوارشی می شوند. این سه گروه دائما در حال ترشح مخاط بوده و به علت رطوبت نسبتا بالایی که دارند مکان مناسبی برای رشد میکروب ها می باشند که در این صورت غالبا اولین اتفاق ناخوشایند التهاب این مجاری است؛ اما نگران نباشید داروی طبیعی آن همین جا است، پنیرک. اولین و مهمترین خاصیت پنیرک ضد التهابی بودن آن است. از دیگر موارد اعجاب انگیز این گیاه می توان به درمان و بر طرف سازی یبوست، سنگ صفرا، سنگ کلیه، درمان بد خوابی و بی خوابی و...اشاره کرد.

غازیاغی:

همان طور که از نام غازیاغی مشخص است، این گیاه غالبا در مناطق شمال غربی کشور و در شهر ها و منطقه هایی که مردم آن به زبان ترکی صحبت می کنند، رشد می یابد. غازیایی گیاهی است که در زمان حداکثر رشد خودش حتی به یک متر نیز نمی رسد و در مقایسه با گل های سفید و صورتی اش، این برگ هایش هستند که بیشترین وجهه را دارند. و بیشتر مصرف و کاربرد این گیاه نیز مربوط به برگ های نوک تیز و بلندش می باشد. البته نام های دیگری نیز همچون کلاغ پا برای آن در گذشته به کار می رفته است. بیماری های لثه همچون خورده شدن لثه، عفونی شدن بی دلیل آن و مواردی از این قبیل مشکلاتی است که مردم غالبا با آن درگیر هستند؛ گیاه غازیاغی در درمان این مشکلات بسیار موثر است و گاهی می تواند حتی جایگزین داروهای شیمیایی نیز شود. درمان اسهال خونی، زردی و سوزش ادرار که بیشتر در کودکان رخ می دهد نیز از دیگر موارد و خواص دارویی این گیاه وحشی است. 

شنگه یا شنگ:

گیاه شنگه یکی از گیاهان خودروی فصلی می باشد که در زمان زیادی آب و بارش باران شروع به سبز شدن می کنند. اگر موارد درمانی این گیاه را کنار بگذاریم، باز هم دلایل موجهی برای خوردن و مصرف آن داریم. طعم لذیذ و دلچسب آن که همراه با شربت سکنجبین خورده می شود بسیار عالی است و علاوه بر آن وجود انواع ویتامین ها و مواد معدنی که بدن به آن ها نیاز دارد نیز یکی دیگر از دلایل محبوبیت شنگه است. خاصیت دارویی غالب این گیاه مربوط به معده، درد معده و درمان خونریزی معده می باشد.

بازارچه های مرزی ایران کدامند؟

مراکز خرید ارزان ایران کدامند؟

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
سبزی های وحشی که می توان خورد
1398/11/29
معرفی سیزی های وحشی و خواص هر کدام . ...
از وضعیت راه ها چگونه با خبر شویم؟
1398/12/12
از جمله اقدامات لازم پیش ا ...