error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

خانه مشروطیت کجاست؟

لیلا فردوسی نویسنده: لیلا فردوسی
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 6 دقیقه, 11 ثانیه
0 نظر 3371 بازدید
خانه مشروطیت کجاست؟
خانه مشروطیت کجاست؟

خانه مشروطه اصفهان :

اصفهان جاذبه های تاریخی زیادی دارد که یکی از انها خانه مشروطه، بنایی کمتر شناخته شده اما دیدنی است، خانه ای که در ساختش از سبک معماری قاجار استفاده شده و سالیان سال متعلق به نورالله نجفی اصفهانی بوده است.  شیشه های رنگی، کاشی کاری ها و تزئینات زیبا این بنا را به جاذبه ای دیدنی تبدیل کرده
خانه ی مشروطه ۱۲ اتاق، دو حیاط اندرونی و بیرونی و دو شاه نشین در سمت شمالی و جنوبی دارد. اتاق هفت دری که فقط در فصل گرم سال استفاده می شد شیشه کاری های زیبایی دارد که با تابش نور خورشید فضایی خیال انگیز را ایجاد می کند. تالار با گچ بری های استادانه و نقاشی های خیره کننده مزین شده و جلوه ای خاص گرفته است.خانه ی مشروطه ی اصفهان هم مثل خانه ی مشروطه ی تبریز محلی برای جمع شدن آزادی خواهان و روشنفکران اصفهان بود.
این خانه از دو بخش «موزه خانه مشروطه» و یک بخش «علمی و فرهنگی» تشکیل شده که در این بخش همایش ها و کنفرانس های مختلفی برگزار می شود.
در قسمت هایی از این موزه ماکت هایی را از روحانیون فعال مشروطه می بینید و  تاریخ مشروطه به صورت تصویری در جلوی چشمانتان به تصویر در می آید.خانه مشروطه که روزگاری خانه رهبر انقلاب مشروطه در اصفهان بود بعدها توسط شهرداری اصفهان خریداری و مرمت شد. خانه بعد از مرمت در سال ۱۳۸۷ افتتاح شد تا مردم با بازدید از آن،  دوران مشروطه ی ایران را بهتر بشناسند


آدرس: خیابان نشاط کوچه ی چهاردهم . بازدید از این خانه رایگان و هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب باز است.
رایگان بازدید کنید و از آن لذت ببرید.

اگر به اصفهان سفر می‌کنید و دوست دارید محل اقامتتان را نزدیک به خانه مشروطه انتخاب کنید، خیالتان راحت باشد، چرا که در اطراف این خانه می‌توانید اقامتگاه‌های خوب و رستوران‌های مناسب و با کیفیتی پیدا کنید.

خانه مشروطه اصفهان در قلب شهر قرار دارد و موقعیت جغرافیایی و دسترسی آسان به آن، از ویژگی‌های مثبت این خانه موزه است. پیدا کردن این خانه زحمت چندانی ندارد و نشانی آن آنقدر سر راست که در کوتاه‌ترین زمان می‌توانید آنجا را پیدا کنید.

خانه مشروطه تبریز

خانه مشروطه تبریز:
14 مرداد 1285 مظفرالدین شاه فرمان مشروطیت را امضا کرد اما آنچه مشروطه را ماندگار کرد مجاهدت‌های ستارخان و باقرخان در تبریز بود.

در تبریز خانه‌ای به نام خانه مشروطه یاد آور آن دوره تاریخی است. این بنا به شماره 1171 در سال 1354 خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.معمار این بنا «حاج ولی معمار» و مساحت این بنا 1300 متر مربع و در دو طبقه ساخته شده‌است.در این خانه مجسمه سران مشروطه و اشیایی از آن دوران به نمایش گذاشته شده است

 خانه مشروطه واقع در محله قدیمی راسته کوچه (خیابان شهید مطهری فعلی) از بناهای تاریخی دوره قاجار است که تاریخ بنای آن به سال ۱۲۴۵ خورشیدی می‌رسد. این خانه متعلق به حاج میرزا مهدی کوزه‌کنانی معروف به ابوالمله؛ از بازرگانان خوش‌نام شهر تبریز و یکی از حامیان بزرگ نهضت آزادیخواهی مردم آذربایجان بوده است که خانه شخصی خود را به عنوان پایگاهی مطمئن در اختیار مجاهدین مشروطه قرار داد. این بنا علاوه بر دوران مشروطیت، در دوران خودمختاری آذربایجان در سال‌های ۱۳۲۴ تا ۱۳۲۵ نیز محل تجمع سران فرقه دمکرات آذربایجان بوده است . در آن زمان  «حاج ولی معمار» این خانه را با معماری جذابی از سنگ، آجر و خشت ساخت. این خانه روزگاری خانه شخصی حاج مهدی کوزه ‌کنانی بود، او بازرگان و آزادی خواه بود برای همین برای کمک به آزادی خواهی، مشروطه خواهان را پشتیبانی مالی می کرد و این خانه را در اختیار شان قرار داد تا در اینجا جمع شوند، جلسه بگیرند، مشورت کنند و تصمیم های مهم بگیرند.با وارد شدن به داخل این خانه حیاط زیبایی را می بینید که حوض، گل کاری ها و چمن کاری ها به آن طراوت خاصی بخشیده است. نورگیر سرسرا بر روی چهار ستون بلند قرار دارد که هر کدام از این ستون ها سرستون هایی با گچ بری های زیبا دارند و داخلش با شیشه های رنگی و آینه تزئین شده است. در طبقه اول ۶ اتاق و سرسرا و در طبقه دوم سالنی بزرگ هست که در سرسرای آن ۶ اتاق قرار گرفته است. همین که پا به داخل این خانه می گذارید انگار به بیش از ۱۰۰ سال قبل سفر کرده اید، پنجره ها و در و دیوار و به طور کلی معماری قاجاری خانه و تزئینات اش می تواند شما را در کوتاهترین زمان ممکن به زمان های گذشته ببرد. در کنار این ها، آثار تاریخی مشروطیت است که سفر تاریخی تان را کامل تر می کند؛ در قسمتی از خانه به محلی وارد می شوید که پر از تندیس های شخصیت هایی از دوران آغازین مشروطیت مثل ستارخان، باقرخان، جهانگیرخان صور اسرافیل و … است. در قسمت دیگری از آن عکس هایی از شخصیت هایی مثل مظفرالدین شاه، محمدعلی شاه و دیگر مخالفان مشروطه را می بینید که آن ها را در شب نامه های دوره مشروطه تکثیر می کردند. در اینجا می توانید از سندهای تاریخی زیادی که مربوط به انقلاب مشروطه و فرمان مشروطه هستند دیدن کنید .
حتما در طبقه دوم از سرسرا و اتاق مشرف به حیاط دیدن کنید چون زیباترین قسمت این خانه است و با در و پنجره ‌های مشبک با شیشه الوان تزئین شده است. اتاق های جانبی (گوشوار) سقفی چوبی دارند که با هشت ضلعی های برجسته تزئین شده اند و برای زیبایی درهای چوبی هم از طرح های برجسته اسلیمی و گل و برگ استفاده شده است.خانه مشروطه دسترسی راحتی دارد و از آنجایی که در نزدیکی بازار سنتی تبریز است می توانید بعد از بازدید از آن به بازار تاریخی تبریز هم سر بزنید.
آدرس : تبریز، خیابان شهید مطهری، روبروی مسجد جامع، خانه موزه مشروطه
تلفن : ۳۵۲۳۶۴۵۴ – ۰۴۱

خانه مشروطه یزد

خانه مشروطه یزد:

خانه مشروطه یزد در محله پیر و برج، کوچه مشروطه شهر یزد قرار گرفته است. خانه مشروطه را در دوره قاجاریان، حدودا 150 سال پیش، آقا سید محمد خان (جد اکرمی های یزد) بنیان نهاد و 60 سال پیش، محمود مشروطه آن را خرید و به نام او اشتهار یافت.

این بنا خانه ای است یک طبقه، که فضاهای آن با نظمی کامل در اطراف یک حیاط نشسته اند. با عبور از سردر و هشتی و دالان، می توان به حیاط رسید. وجود آب نمایی کشیده در امتداد شمال-جنوب، با دو باغچه متقارن در دو سمت آن، حیاط را کشیده تر از آنچه هست می نماید. مهتابی جبهه جنوبی به نمای این جبهه اهمیت بیشتری بخشیده و اتاق بزرگی را که در جنوب حیاط قرار دارد مهمترین در کنار بخش اصلی خانه، بخش خدماتی واقع است، متشکل از اسطبل و حیاط و ورودی حیاط. این بخش در شمال بستر خانه و دور از حیاط قرار دارد.
فضاهای واقع در زیرزمین مساحت چندانی ندارند و اغلب انبار فضای فوقانی خودند. فقط زیرزمین جبهه جنوبی فضایی وسیع و قابل سکونت دارد. بخشی از فضاهای زیرزمین، که دسترسی به جوی آب زیرزمین را میسر می کند، در خارج از محدوده ملکی خانه است.

تفریح یاب خواندن مقاله های زیر را به شما توصیه می کند:

مسجد کبود، نگین فیروزه ای اسلام

معبد مهر مراغه، حکایت معبدی به وسعت قرن ها

 

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
کاروانسرای مشیرالدوله و کاروانسرای دالکی 
1398/10/9
معمار ساختمان کاروانسرای مشیرالدوله و سازنده پل مش ...
سفر به قطب گلاب گیری ایران
1398/10/16
کاشان شهری تاریخی از استان ...
ساحل مریخی کجاست؟
1398/10/21
حدود ۴۰ تا ۵۰ کیلومترازچابهاربه سمت بندرگواتر،کوه ...
آرامگاه کدام مشاهیر در شیراز است؟
1398/10/11
در این مقاله میخواهیم به ب ...
عجیب ترین جاذبه های گردشگری در دنیا
1398/10/8
امروزه جاذبه های گردشگری ع ...