error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

15 نوع پنیر محبوب در دنیا

کیوان رنجبر نویسنده: کیوان رنجبر
زمان انتشار: 1399/2/9زمان مطالعه: 10 دقیقه, 55 ثانیه
0 نظر 2266 بازدید
15 نوع پنیر محبوب در دنیا
15 نوع پنیر محبوب در دنیا

شاید شما هم در میان طرفداران پنیر قرار داشته باشید اما به خوبی با انواع پنیر آشنایی نداشته باشید. حتی اگر از آن دسته افرادی باشید که علاقه چندانی به پنیر ندارید شاید با شناختن انواع پنیر این علاقمندی در شما ایجاد شود. باید به این نکته توجه داشته باشید که در حال حاضر به علت تنوع بسیار بالای انواع پنیر شاید انتخاب پنیر مناسب با ذائقه شما کار دشواری باشد اما در این مقاله تلاش می شود تا انواع پنیر برای شما شرح داده شود تا در انتخاب شما کمک کننده باشد و از بروز حالت سردرگمی اجتناب شود.

برای معرفی هر نوع پنیر توجه به نکاتی دارای اهمیت است از جمله اینکه خاستگاه پنیر کجاست؟ خاستگاه پنیر اشاره به کشوری دارد که برای اولین بار پنیر در آن کشور تولید و عرضه شده است.بعضی مواقع نام پنیر حفاظت شده می باشد پنیر زمانی دارای نام حفاظت شده است که فقط در منطقه ای خاص تحت شرایط کنترل شده معین تولید شود. پنیر های راکفورت یا مانچگو نمونه هایی از پنیر های حفاظت شده هستند. نمونه هایی دیگر از پنیرها وجود دارند که از منطقه ای خاص سرچشمه گرفته اند اما به نقاط مختلف دنیا سرایت پیدا کرده و در آنجا نیز تولید می شوند مثلا در این خصوص می توان پنیر گودا را نام برد. این نوع پنیر در قیاس با پنیر های حفاظت شده می تواند دارای طعم و کیفیتی کاملا متفاوت باشد بخاطر اینکه امکان تولید آن در هر نقطه ای از دنیا وجود دارد.

نوع شیر مورد استفاده براای تولید پنیر:

همه انواع پنیر از شیر تولید می شوند اما با توجه به نوع حیوانی که آن شیر را تولید کرده، طعم و کیفیت پنیرها متمایز می شود.پنیری که از شیر گاو تهیه می شود ملایم ترین، شیرین ترین و خامه ای ترین نوع پنیر است که نتیجه آن طعمی لطیف می باشد برای قوی شدن طعم در این گونه پنیرها به زمان رسیدن و کهنگی بیشتری نیاز است. پنیر حاصل از شیر گوسفند طعمی نسبتا علفی و تند و تیز با شیرینی و چربی کمتر نسبت به شیر گاو دارد. شیر بز قوی ترین طعم را در پنیر ایجاد می کند.

مدت زمان کهنگی پنیر: 

بیشتر انواع پنیر ها برای اینکه به طعم و بافت نهایی خود برسند باید در محیطی تحت دمای کنترل شده مدت زمانی را سپری کنند طی این مدت رطوبت پنیر تبخیر شده و بافتی با تراکم بالاتر پیدا می کند و طعمی قوی تر پیدا می کند. باکتری هایی که درون پنیر وجود دارند به آرامی فعالیت خود را انجام می دهند و پروتئین های موجود در پنیر را تجزیه می کنند که نتیجه این عمل تبدیل بافت پنیر از حالت خشک و تردد به بافتی نرم و خامه ای خواهد بود. باکتری های بیرون پنیر نیز در ایجاد پوسته و تقویت طعم پنیر نقش دارند.

موارد استفاده:

در زمینه مورد استفاده پنیر باید به نکاتی دقت داشت از جمله اینکه آیا پنیر باید به صورت تازه مصرف شود؟ آیا پنیر در غذای خاصی به کار برده می شود؟ 

طعم پنیر:

در زمینه طعم پنیر و اینکه از هر پنیری چه طعمی را باید انتظار داشت و هر نوع ویژگی برجسته دیگر در انواع پنیر در این قسمت مورد برسی قرار می گیرد.

پنیر راکفورت:

خاستگاه این پنیر کشور فرانسه می باشد در تولید آن از شیر گوسفند استفاده می شود و مدت زمان لازم برای کهنگی آن در حدود پنج ماه می باشد.

توده های قارچی که در همه جای این پنیر به صورت رگه هایی قابل مشاهده هستند کلونی هایی از قارچ پنیسیلیوم راکفورت هستند که به طور طبیعی در غار راکفورت فرانسه یافت می شوند این پنیر دارای بافتی ترد و مرطوب است و طعم آن به خاطر وجود مخمر علف های خاصی که بر شیر گوسفند تاثیر می گذارند شیرین، معطر و تند و تیز است. بهترین زمان مصرف این پنیر فصل پائیز است یعنی زمانی که پنیر های تهیه شده از شیر گوسفندان در اوایل بهار آماده شده اند. پنیر راکفورت یکی از انواع بیشمار پنیر بلوچیز با نام ثبت شده محلی است یعنی این پنیر تنها در همین منطقه تولید می شود. از این پنیر در وعده غذایی صبحانه و یا به همراه آجیل و عسل استفاده می شود.

پنیر فتا:

 خاستگاه پنیر فتا کشور یونان می باشد. برای تهیه آن از شیر گوسفند یا بز استفاده می شود و مدت زمان کهنگی برای این پنیر حدودا سه ماه می باشد. پنیر فتا از جمله پنیر های حفاظت شده می باشد تنها در صورتی این پنیر در اتحادیه اروپا برچسب پنیر فتا را دریافت می کند که از خود سرزمین یونان یا لس بوس بوده و در ترکیب آن حداقل 70 درصد شیر گوسفند وجود داشته باشد. این پنیر شور با غوطه ور کردن دلمه فشرده تازه شیر در آب نمک حاصل می شود. این پنیر مرطوب با طعمی تند می تواند دارای بافت های متنوع از حالت خشک و ترد تا خامه ای و کش دار باشد و مصرف آن با میوه های تابستانی خالی از لطف نیست. از جمله موارد مصرف این پنیر سرخ شده با روغن زیتون، خرد شده در انواع سالاد، مصرف بجای پنیر کوتیجا در غذاهای مکزیکی و تاکو

موتزارلا:

خاستگاه این پنیر کشور ایتالیا می باشد در تهیه آن از شیر گاو یا گاومیش استفاده می شود و مدت زمان کهنگی برای این پنیر وجود ندارد. این پنیر از شیر بوفالو، گاو یا گاومیش تهیه می شود دلمه شیر به کمک آب داغ گرم شده و با دست ورز داده می شود تا زمانی که به توپک های مرطوب تبدیل شود. سپس این پنیر ها یا به صورت تازه و یا بسته بندی شده در آب نمک عرضه می شوند. این پنیر تازه به دلیل داشتن بافت عالی و طعم خامه ای از محبوبیت بالایی برخوردار است. از جمله موارد مصرف این پنیر به صورت تازه به همراه روغن زیتون و به ههمراه گوجه در ساندویچ و پیتزا است.

پنیر چدار:

خاستگاه این پنیر کشور انگلستان است برای تهیه آن از شیر گاو استفاده می شود و مدت زمان کهنگی آن حداقل یکسال می باشد.

اصالت این پنیر تهیه شده از شیر گاو به سامرست انگلستان بر می گردد در حال حاضر پنیر چدار تنها یک اسم نیست بلکه چدار کردن به فرایند پنیر سازی اشاره دارد که طی آن دلمه شیر گاو پخته شده  و سپس به خرده های ریزی به اندازه پنیر آسیاب می شود. سپس این ذرات پنیر به هم فشرده شده تا تودهای بزرگ پنیر شکل بگیرد این توده ها را روی هم انباشته می کنند تا حداقل میزان رطوبت موجود هم خشک شود. پنیر چداری که به شیوه سنتی تهیه می شود دارای بافتی خشک، ترد و شکننده می باشد همچنین طعم آن تند و تیز و قوی است. پنیر چدار آمریکایی کمتر شباهتی با این پنیر ندارد و مصرف آن بر روی ساندویچ ها و برگر ها است. کیفیت پنیر چدار و سبک آن بسیار متنوع استو رنگ این پنیر از عاجی رنگ تا کاهی و زرد اخرایی می باشد که بسته به فصل تهیه پنیر و تغذیه گاو متغیر است. موارد مصرف این پنیر به صورت خام، ساندویچ پنیر و در خوراک و سوفله می باشد.

پنیر گودا:

خاستگاه این پنیر کشور هلند می باشد برای تهیه آن از شیر گاو استفاده می شود و مدت زمان کهنگی آن حداقل چهار هفته می باشد که برای رسیدن به بالاترین کیفیت زمان کهنگی یک سال برای آن در نظر گرفته می شود.

پنیر گودا نوعی پنیر نیمه سخت تا سخت است که از شیر گاو تهیه شده و محصول کشور هلند است. پنیر گودا به ماند پنیر چدار دارای عطر و طعم متنوعی است که از نوع بسیار تند و تیز تا ملایم و مومی و خامه ای تا ترد و شکننده متغیر است. پنیرهای بسیار کهنه گودا دارای بافتی شکننده هستند . موارد مصرف این پنیر این است که پنیر تازه به راحتی ذوب می شود و پنیر های کهنه به صورت خام یا رنده شده روی سالاد و سوفله و خوراک مصرف می شوند.

پارمژانو- رجیانو

خاستگاه این پنیر کشور ایتالیا می باشد برای تهیه آن از شیر گاو استفاده می شود و مدت زمان لازم برای کهنگی آن حداقل دوازده ماه می باشد. انواع مختلفی از پارمزان در بازار عرضه می شوند که نباید آنها را با پنیر حقیقی پارمژانو- رجیانو اشتباه گرفت. این پنیر با نام حفاظت شده تنها در امیلیا- روماگنا و لامباردی ایتالیا تولید می شود. پارمژانو که حداقل به یک سال  و حداکثر سی و شش ماه زمان برای کهنگی نیاز دارد پنیری با بافت سفت، خشک، ترد و شکننده است این پنیر دارای طعم بسیار تند و کاراملی قوی است. موارد مصرف این پنیر عبارتند از به صورت رنده شده بر روی سالاد و پاستا. پنیرهایی با پوسته های شورتر و سفت تر بسیار عالی بوده و بسیاری از سوپ های ایتالیایی طعم خود را مدیون این پنیر هستند.

پنیر ریکوتا:

خاستگاه این پنیر کشور ایتالیا می باشد برای تهیه آن از شیر گاو، گوسفند، بز یا بوفالو استفاده می شود این پنیر فاقد مدت زمان کهنگی است. ریکوتا نوعی پنیر تازه ایتالیایی می باشد که از شیر به همراه آب پنیر گاو، بز یا بوفالو که بعد از تولید باقی می ماند تهیه شده است. از آنجائیکه طی فرایند تولید پنیر ماده کازائین از آن جدا می شود پنیر ریکوتا مناسب افرادی است که به مشکل عدم تحمل کازئین دچار هستند. این پنیر به دلیل داشتن درصد چربی کم و میزان پروتئین بالا مناسب افرادی است که در حال رژیم لاغری هستند. این پنیر تازه و سنتی ایتالیایی از خانواده پنیر کوتیجا بوده ولی از آن نرم تر است و طعمی شیرین و ملایم دارد. پنیر ریکوتای خوب محکم است اما جامد نیست و متشکل از دانه های نرم و مرطوب است طعم مطلوب و سبک ریکوتا این پنیر را برای انواع مختلفی از غذاها مناسب کرده است. موارد مصرف این پنیر عبارتند از استفاده در غذاهایی مانند لازانیا، پیتزا، راویولی و دیپ و همچنین دسرهایی مانند چیز کیک است همچنین از این پنیر برای غلظت دادن به سس هم استفاده می شود.

پنیر کممبر:

خاستگاه این پنیر کشور فرانسه می باشد در تهیه آن از شیر گاو استفاده می شود و مدت زمان کهنگی برای این پنیر حداقل سه هفته است. ورقه بیرونی این پنیر لایه ای از قارچ است. این قارچ ها در برسی میکروسکپی شبیه گل قاصدک هستند و این پنیر با نام ورقه شکوفه نیز شناخته می شود. موارد مصرف این پنیر عبارتند از به صورت خام یا در ساندویچ، پخته در غذاهای مختلف و به همراه نان و یا به صورت سرخ شده مورد استفاده قرار می گیرد. 

پنیر کوتیجا:

خاستگاه این پنیر کشور مکزیک می باشد و برای تهیه آن از شیر گاو استفاده می شود مدت زمان لازم برای کهنگی حداقل سه ماه می باشد. پنیرهای تازه دارای طعمی شور و ملایم مانند پنیر فتای تازه هستند با کهنه شدن پنیر طعم آن قوی تر و بافت آن نیز خشک تر می شود از جمله موارد مصرف این پنیر می توان به استفاده در تهیه تاکو، سالاد، سوپ، روی برنج، در انواع خوراک ها و روی خوراک لوبیا به طور ویژه اشاره کرد.

پنیر بز:

خاستگاه این پنیر کشور فرانسه است در تهیه آن از شیر بز استفاده می شود و مدت زمان کهنگی آن متغییر است. پنیر تازه بز مرطوب و روشن بوده و طعمی نسبتا ترش مانند لیمو دارد و همچنین حالت گچی در دهان ایجاد می کند. موارد مصرف این پنیر عبارتند از خرد شده در انواع سالاد، سرخ شده به صورت مخلوط  با خرده نان در ساندویچ و مک اندچیز

پنیر بوتر کیزه: 

خاستگاه این پنیر کشورهای آلمان و اتریش است و برای تهیه آن از شیر گاو استفاده می شود و مدت زمان کهنگی آن یک ماه است.

پنیری نیمه سفت با یک پوسته طلایی طبیعی است دارای بافت خامه ای و طعم کره ای می باشد بسیار مناسب مصرف روزانه در کنار سایر غذاها و یا صبحانه است.

پنیر تالجیو:

خاستگاه این پنیر کشور ایتالیا می باشد برای تهیه آن از شیر گاو استفاده می شود و مدت زمان لازم برای کهنگی شش تا ده هفته است. طعم این پنیر به همراه سالاد بسیار دلچسب است. این پنیر دارای 50 درصد چربی می باشد و عطر تند و تیزی دارد.

پنیر مانچگو:

خاستگاه این پنیر کشور اسپانیا می باشد برای تهیه آن از شیر گوسفند استفاده می شود و مدت زمان لازم برای کهنگی دوماه است. از این پنیر به صورت تازه و در ترکیب دسرها استفاده می شود.

پنیر مونتری جک:

خاستگاه آن ایالات متحده می باشد و از شیر گاو در تهیه آن استفاده می شود برای طی زمان کهنگی به دو ماه زمان نیاز دارد. از آن در خوراک ها، سوفله، پنیر کبابی و هر غذایی که با پنیر ذوب شده تناسب داشته باشد استفاده می شود.

پنیر هالومی:

خاستگاه این پنیر خاورمیانه، قبرس می باشد در تهیه آن از ترکیب شیر گوسفند و بز استفاده می شود.چون دارای نقطه ذوب بالایی است به راحتی قابل سرخ کردن یا کبابی کردن است در تهیه و فراوری این پنیر به هیچ گونه اسید باکتری تولید کننده اسید نیازی نمی باشد.

طرز تهیه همبرگر حرفه ای

طرز تهیه پنیر سوخاری لذیذ

مناطق گردشگری کردستان در بهار

 

 

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
خوشمزه ترین غذاهای عربی
1398/11/14
غذاهای مدیترانه ای به طعم لذیذ و خوشمزه شان شهرت د ...
مزایای روغن کانولا لادن
1399/2/9
روغن های مختلف با برند های مختلف در بازار وجود دار ...
غذا های محلی جنوب ایران
1398/11/10
هر نقطه ای از جهان به دلیل فرهنگ و شرایط جغرافیایی ...
آشنایی با انواع سبزیجات خاص
1398/12/3
سبزیجات خاص و جذابی در گیا ...
پیتزا اهل کجاست
1398/10/17
پیتزا غذایی معروف با طرفداران زیاد در سایر کشور ها ...