error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

چگونه بدون داشتن تجهیزات شکار کنیم؟

کیوان رنجبر نویسنده: کیوان رنجبر
زمان انتشار: 1399/1/12زمان مطالعه: 6 دقیقه, 47 ثانیه
0 نظر 13829 بازدید
چگونه بدون داشتن تجهیزات شکار کنیم؟
چگونه بدون داشتن تجهیزات شکار کنیم؟

گردشگری شکار یکی از انواع پرسود گردشگری در کل دنیا می باشد. ایجاد پایداری در انجام فعالیت های گردشگری از اهمیت زیادی برخوردار است و محافل علمی و پژوهشی دنیا به استفاده پایدار از منابع همیشه تاکید دارند. استفاده پایدار از منابع موجود در حیات وحش تضمین کننده بقای گونه های در خطر انقراض است. تحقق پایداری در استفاده از منابع نیازمند همکاری تنگاتنگ بخش داوطلب بخش خصوصی و بخش دولتی است. برای استفاده بهتر از منابع ایجاد شکارگاه های خصوصی باید در دستور کار سازمان حفاظت از محیط زیست قرار بگیرد تا با تکثیر گونه های اصیل و ارزشمند امکان پاسخگویی به تقاضاهای داخلی و خارجی فراهم آید. سالانه صدها هزار پروانه شکار انواع گونه های حیات وحش در کشورهای اروپایی صادر می شود که عمدتا با هدف کنترل جمعیت و جلوگیری از آسیب به مزارع، کشتزارها و باغات مردم است.

در ایران گونه های نادری از کل و بز و قوچ و میش وجود دارد که رتبه کشور ایران را در جهان در مقایسه با سایر کشورها در سطح بسیار بالایی قرار می دهد. گونه های قوچ لارستانی، قوچ اوریال، قوچ کرمان، قوچ اصفهان، قوچ ارمنی و قوچ البرز همراه با کل کویری و پازن طرفداران بیشماری در دنیا دارد. به عنوان نمونه از محل صدور یک پروانه قوچ لارستانی می توان درآمدی سرشار برای توسعه پناهگاه های حیات وحش و مناطق حفاظت شده حاصل کرد.در بسیاری از مناطق حفاظت شده تامین علوفه و آب با دشواریهای زیادی مواجه است و صدور تعدای پروانه متناسب با جمعیت شکار موجود در هر منطقه حفاظت شده در کشور پهناوری مانند ایران بحران زا نخواهد بود.

منافع حاصل از صدور پروانه ها و توسعه سازمان یافته شکار و شکارگری به شکل پایدار آن می تواند در مسیر آموزش جوامع محلی بکار گرفته شود و نقش ساکنین محلی را در حفاظت از مناطق افزایش دهد. تکثیر گونه ها و همچنین اختصاص بخش قابل ملاحظه ای از درآمد ها به پروژه هایی مانند پروژه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی و موارد مشابه گام هایی مهم در ایجاد تعادل بیشتر در طبیعت است.

اما بهترین زمان برای شکار پرندگان:

بهترین موقع برای گرفتن پرندگان وحشی اوائل آذر ماه تا آخر اسفند ماه است مخصوصا زمانی که برف روی زمین نشسته است و پرندگان گرسنه مانده اند. در این زمان سهره و طرقه های مهاجر زیاد هستند و در اصطلاح به آنها سهره پائیزه می گویند. به ندرت سهره و طرقه های خوبی در آنها دیده می شوند و به راحتی در تور به دام می افتند. اما در فصل بهار وقت تخم گذاری این پرنده ها است و شکار سهره و طرقه در این زمان کار درستی نیست چون در این زمان همه طرقه ها و سهره ها تخم یا جوجه دارند و باید تا اول فصل تابستان صبر کنیم تا جوجه ها بزرگ شده و آماده شکار شوند. زمان گرفتن جوجه سهره و طرقه هم از اول فصل تابستان شروع می شود و برای شکار آنها باید صبح زود قبل از طلوع آفتاب تور انداخته شود و یک سهره و طرقه رام شده که خوب  آواز می خواند بالای تور قرار گیرد. برای این منظور پای یک یا دو سهره یا طرقه رام شده را داخل تور می بندند تا جوجه پرنده ها به داخل تور آمده و در تور گرفتار شوند اگر جوجه ها تا ساعت 9 صبح شکار نشوند دیگر به سختی قابل شکار هستند. در فصل تابستان باید تور حتما کنار آب باشد یا اگر آبی در نزدیکی تور نیست حتما باید آب داخل تور قرار داده شود. باید این نکته را مدنظر داشت که گرفتن جوجه پرنده وحشی خیلی سخت تر از گرفتن پرنده بالغ  پاییزه است بدلیل اینکه در فصل تابستان غذای بیشتری برای پرنده ها در طبیعت وجو دارد و همین موضوع باعث می شود که به آسانی داخل تور نیایند. 

نحوه به دام انداختن پرنده با تور:

در این روش پای یک پرنده رام شده را می بندند و داخل تور قرار می دهند دانه هایی نظیر کاپشه، کتان و شاه دانه داخل تور می پاشند. یک پرنده نر رام شده که خوب آواز بخواند بالای تور قرار می دهند تا با آواز خواندن پرندگان دیگر را به داخل تور بیاورد. پرنده های دیگر با دیدن دانه ها به داخل تور می آیند و به دام می افتند. بعد از گرفته شدن باید داخل محفظه چوبی که روی آن تور کشیده شده قرار داده شوند و دانه هایی نظیر هفت تخم، کاپشه، کتان و کم کم شاهدانه خیس شده به دان سهره یا طرقه اضافه شود. یک سهره یا طرقه رام بین پرنده های وحشی انداخته شود تا دان خوردن را از این پرنده یاد بگیرند. اگر از همان ابتدا به پرنده وحشی شاهدانه بدهیم حتما خواهد مرد. چون شاهدانه دانه ای بسیار قوی است و پرنده را می کشد. وقتی بعد از چند هفته که پرنده ها دان خور شدند و مشکلی برای آنها پیش نیامد می توان آنها را در قفس های کوچک جداگانه انداخت. اگر پرنده وحشی به هیچ عنوان دان نخورد از تیغ های داخل بیایان برای تغذیه سهره استفاده کنید. واگر هنوز با این روش هم موفق نشدید از دانه آفتابگردان استفاده کنید بطوری که دهان سهره را باز کرده و مغز تخمه را داخل دهانش بریزید. اگر این روش هم جواب نداد آن سهره به طور یقین خواهد مرد و بهتر است پرنده را به طبیعت بازگردانید تا از تلف شدن آن جلوگیری شود.

روش به دام انداختن پرندگان با تله قفس:

این روش مشکل است و به ندرت می توان با آن سهره شکار کرد و سهره های وحشی در این روش کمتر به دام می افتند و بیشتر برای سهره هایی که قبلا در قفس بوده اند و بعد فرار کرده اند کاربرد دارد. بیشتر این روش در شهر کاربرد دارد و در بیابان شکار با این روش مشکل است و همه سهره هایی را که می خواهید با تور بگیرید فراری می دهد.

شکار کبک: 

موضوع شکار کبک برای بسیاری از علاقمندان هیجان انگیز است. البته بسیاری از انسان ها شکار حیوانات و پرندگان را دور از احساسات انسانی می دانند و این کار را منع می کنند.

تاریخچه شکار کبک:

کبک پرنده ای زیبا می باشد که از گذشته دور برای استفاده خوراکی از گوشت آن این پرنده را شکار می کردند. برای اولین دوره اعراب به دلیل لذت فوق العاده گوشت کبک اقدام به شکار این پرنده نمودند. البته در آن دوران روش های شکار سخت و غیر اصولی بودند و سعی می کردند با پراندن پرنده در جهت های مختلف آن را خسته کنند تا وقتی سر در برف فرو برد با دست آن را بگیرند. در تاریخچه کبک سه صفت خرامیدن، قهقهه زدن و سر در برف فرو بردن نام برده شده است. جالب است بدانید داستان فرو کردن سر در برف کبک در شکار آن در طول تاریخ قصه طولانی دارد و بسیاری از اشعار در وصف حال کبک وجود دارد. شکار کبک به این روش به این قرار است که در گذشته همچون روش اعراب با محاصره کردن محل زندگی کبک ها و پراندن آنها در جهت های مختلف باعث خستگی کبک می شدند و کبک در هنگام خستگی برای مخفی شدن سر خود را در برف فرو می کرده به خیال آنکه شکارچی آن را نمی بیند.

 البته تصور دیگری هم وجود دارد که می گوید کبک از روی خستگی وقتی بر روی زمین فرود می آمده کنترل خود را از دست داده و سرش در برف فرو می رود. هر چه که هست درآخر باعث شکار شدن کبک می شود.

روش های شکار کبک:

شکار این پرنده به روش های مختلفی صورت می گیرد در مراحل شکار بسته به تبحر فرد شکارچی از تور، تله، اسلحه شکاری و غیره استفاده می شود. معمولا در کشور ما فصل شکار از اول ماه چهارم شروع می شود درست زمانی که جوجه های کبک به سن حدود سه ماهگی خود رسیده اند و کم کم دور از پدر و مادر خود به صورت مستقل زندگی می کنند البته در برخی از سال ها شکار در این فصل نیز ممنوع اعلام می شود و باید این نکته را مد نظر داشت.

اپلیکیشن های خرید بلیط اتوبوس، هواپیما و قطار

خرید بلیط آنلاین هواپیما در این سایت ها

تورهای لحظه آخری را از کجا پیدا کنیم

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
آبشار مارگون
1398/11/9
توضیحات آبشار مارگون. ...
سرچشمه زاینده رود کجاست؟
1398/10/22
زاینده رود به معنی رود زندگی‌بخش، بزرگترین رودخان ...
جاده اسالم به خلخال
1398/11/9
تمام جزئیات اعم از امکانات رفاهی، موقعیت جغرافیایی ...
آیا از درمان سبز یا طبیعت درمانی چیزی می دانید؟
1398/10/15
محققان و پژوهشگران کثیری م ...