error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

عجایب هفتگانه جزیره قشم

لیلا فردوسی نویسنده: لیلا فردوسی
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 9 دقیقه, 26 ثانیه
0 نظر 924 بازدید
عجایب هفتگانه جزیره قشم
عجایب هفتگانه جزیره قشم

عجایب هفتگانه جزیره قشم
جزیره ی زیبای و بزرگ قشم در تنگه ی هرمز، مساحتی برابر ۱۵۰۰ کیلومتر مربع دارد و پهناورترین جزیره ی خلیج فارس محسوب می شود. این جزیره، جاذبه های بسیار حیرت آوری دارد و هفت جاذبه ی اصلی در آن وجود دارد که به عجایب هفتگانه قشم معروف هستند.


جزیره قشم یکی از زیباترین جزایر جنوب کشورمان است که مقصد بسیار خوبی برای سفرهای پاییزی و زمستانی به شمار می‌آید. مطمئناً اگر قصد سفر به این منطقه را دارید، علاقه‌مند هستید که درمورد این جزیره بیشتر بدانید.
این منطقه جاذبه‌های دیدنی زیادی دارد که ما به هفت مورد از عجیب‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

جنگل های حرا

1- جنگل‌های حرا
جنگل‌های حرا یکی از عجایب جزیره قشم، که روی آب رشد می‌کنند، از مهم‌ترین پدیده‌های طبیعی این منطقه هستند.
قدمت این جنگل‌های دریایی به میلیون‌ها سال پیش باز می‌گردد.
بخش بزرگی از گیاهان این منطقه زیر آب دریا هستند و ریشه‌هایشان از آب دریا تغذیه می‌کنند.

یک چیز جالب درمورد این جنگل‌ها این است که وقتی آب دریا به بالاترین سطح خود می‌رسد کل درختان زیر آب قرار می‌گیرند؛ اما ناگهان با پایین آمدن آب، این جنگل‌های شگفت انگیز مثل صحنه‌ای از فیلم‌های علمی تخیلی از زیر آب بیرون می‌آیند و منظره‌ای تماشایی را به وجود می‌آورند.
 ابوعلی سینا، دانشمند بزرگ ایرانی، درخت این جنگل ها رو حرا نامیده و این درختان اندازه های ۳ تا ۶ متری با شاخ و برگ سبز روشن دارن. حرا درختیست آب شورزی که هنگام مد آب دریا تا گلوگاه در آب فرو میره. با خاصیت تصفیه ای که در پوست این درخت وجود داره، بخش شیرین آب دریا رو جذب و نمکش رو دفع می کنه. درخت حرا در حقیقت یک تصفیه خانه آب شیرین کن طبیعیه.

دره ستارگان

2- دره ستارگان
دره ستارگان قشم، يکي از شاهکارهاي کم نظير طبيعت در جزيره زيباى قشم محسوب مي شود.فرسايش زمين توسط تندبادها، رگبار‌هاي فصلي و آب‌هاي سطحي طي سال‌هاي طولاني اثري فوق‌العاده زيبا و منحصر به فرد در جزيره‌ي قشم به وجود آورده است که هر سال بازديدکنندگان زيادي را به خود جذب مي‌کند. دره‌ي ستارگان در واقع تنها مورد موجود از اين دست عارضه‌ي زمين‌شناسي است که در آسيا وجود دارد که در تنها ژئوپارک خاورميانه قرار گرفته است.با تاریک شدن هوا، صداهایی بر اثر وزش بادهای تند و گردش هوا در لابه لای ستون ها و حفره های دره ستارگان شنیده می شود این موضوع باعث شده تا برخی از اهالی به این باور برسند که شب ها هنگام تاریکی هوا، ارواح و اجنه به این محل می آیند و رفت وآمد دارند.

جزایر ناز

3- جزایر ناز
هرمزگان استانی گرم و ساحلی در جنوب کشور ایران است که دارای سواحل نیلگون دریای عمان و خلیج فارس و همچنین ۱۴ جزیره ی بزرگ و کوچک می باشد. این منطقه هم دارای جاذبه های توریستی بوده و هم در اقتصاد ایران نقش مهمی را ایفا می کند.جزایر ناز در ساحل جنوب شرقی جزیره قشم، جایی در مسیر جاده ساحلی جنوبی و نرسیده به اسکله ساحلی روستای سوزا قرار گرفته و با سفر به آن قطعا حال و هوای بهتری پیدا خواهید کرد. ۲ جزیره به مساحت ۳ هکتار، مجموعه جزایر ناز در قشم را تشکیل می‌دهند که از اسکله صیادی شهر سوزا در غرب تا صخره لاک‌پشت‌ها و روستای ریگو در شرق کشیده شده‌اند. ارتفاع دیوارهای صخره‌ای این جزیره‌ها ۵ تا ۱۰ متر است و با پهنه‌ای گلی و مسطح به ساحل وصل می‌شوند.موقع مد، این جزیره‌ها از ساحل فاصله می‌گیرند و موقع جزر به ساحل وصل می‌شوند، یعنی که با پای پیاده می‌شود فاصله ساحل تا جزیره‌ها را رفت و برگشت و در مسیر، خرچنگ‌ها، ستاره‌های دریایی، طوطیاها و همینطور ماهی‌ها و عروس‌دریایی‌هایی را دید که تا همین چند دقیقه پیش زیر آب بودند و حالا پیدا شده‌اند.
به همت مردم و سازمان منطقه‌ی آزاد، انواع امکانات تفریحی در اطراف جزایر ناز فراهم شده. از شتر‌سواری گرفته تا پاراگلایدر، جت‌اسکی، قایق‌سواری و خیلی چیزهای دیگه.

جزیره هنگاام


4- جزیره هنگام
جزیره زیبای هنگام از مجموعه جزایر خلیج‌فارس در کنار جزیره قشم است که به‌واسطه حضور دلفین‌ها در آب‌های نزدیک جزیره، شهرت زیادی دارد. این جزیره‌ی کوچک در جنوب جزیره‌ی قشم قرارگرفته است و فاصله‌ی آن تا شهر قشم در حدود 29 مایل دریایی است.

روستای هنگام نو دارای ساحلی شنی است که برای پهلو  گرفتن قایق‌ها مناسب است. این روستا شامل تأسیسات اسکله، پاسگاه انتظامی، کارخانه‌ی آب‌شیرین‌کن، دفتر پست و مدرسه است.

روستای غیل، روستای میانی که بین روستای هنگام جدید و هنگام قدیم هنگام قرار دارد به دلیل آنکه در گودی واقع‌شده است آب بسیاری را در خود جمع می‌کند و به همین دلیل محلیان این روستا را به این نام می‌خوانند.

 روستای هنگام قدیم نسبت به دو روستای دیگر کم‌جمعیت‌تر بوده و اکثر خانه‌هایش خالی از سکنه است. محلیان نقل‌قول می‌کنند که اکثر ساکنین، به علت اختلافات قومی و درگیری با بخشی از ساکنین قشم، جزیره را به مقصد کشورهای عربی ترک کرده‌اند.

شغل مردم جزیره بیشتر صید ماهی و کوسه است.جزیره هنگام خیلی جزیره بزرگی نیست. فقط سه تا منطقه مسکونی داره. یکی از این مناطق نزدیک ساحله و به خاطر وجود گردشگر یه بازار محلی کوچیک هم اونجا شکل گرفته. تو این بازارچه می‌تونید انواع صنایع دستی که با صدف درست میشه رو خرید کنید.

خیلی از افراد محلی که اونجا می‌بینید، زنای محلی هستن. یکی از جذابیت‌های سفر به هنگام هم دیدن پوشش خاص سنتی جنوب هست. اونجا خیلی از این افراد درحال آشپزی هستن و سمبوسه‌های دریایی سرخ می‌کنن. سمبوسه‌هایی که مخلفاتش صدف یا میگو است.

5- قلعه پرتغالی‌ها
در بندر قشم، کنگ، عمان، رأس الخیمه، جزیره هرمز و مناطقی دیگری در حاشیه‌ی خلیج همیشه فارس دیوارهایی قطور دیده می‌شود. این دیوار‌ها در واقع مهم‌ترین اثر باقی مانده از روزگار تسلط پرتغالی‌ها بر سواحل و جزایر خلیج فارس است. 

استعمارگران پرتغالی پس از به اشغال درآوردن بخش‌هایی از جزایر خلیج فارس قلعه‌هایی ساختند که امروز بخشی از آنها پا برجا است. در میان این مجموعه قلعه در جنوب ایران، قلعه های پرتغالی در هرمز، قشم و چابهار از بقیه معروف‌تر هستند.با ساخت چندین قلعه در بنادر و جزایر جنوبی ایران، پرتغالی ها، استیلای کامل را بر جنوب ایران تثبیت کردند و از این طریق، بر راه بازرگانی دریایی بین هند و اروپا تسلط یافتند.چیرگی پرتغالی ها بر این آبراه مهم دریایی ۱۱۰ سال طول کشید. در این مدت، آنها به ساختن دژها و استحکاماتی پرداختند که از آن جمله دژهای هرمز ، قشم و لارک است.تاسیسات قلعه شامل انبارهای تسلیحات، آب انبار و اتاق‌هایی با سقف هلالی است. در زمان شاه عباس که به استعمار پرتغالی‌ها در ایران خاتمه داده شد، این قلعه به دست امام قلی خان از سرداران شاه عباس فتح گردید.

تنگه چاهکوه


6- تنگه چاهکوه
تنگه چاهکوه یکی ازعجیب ترین جاذبه های ژئوپارک قشم به حساب میاد که در ۷۰ کیلومتری قشم واقع شده است، با دیواره هایی به ارتفاع ۱۰۰ متر که باعث شده فضایی ساکت وکم نورو گاها وهم انگیز ایجاد بشه.حفره ها و شیارهای این تنگه در اثر آب باران، باد و بارش های سیل آسا و فرسایش خاک ایجاد شدن که اشکال هندسی بسیار زیبایی را ایجاد کردند. در ابتدای تنگه، چهار چاه دست ساز و کانال هایی برای هدایت آب حفر شده تا اهالی بتوانند توی اون منطقه گرم و خشک، دسترسی به آب شیرین داشته باشند که این چاه های باستانی، جلوه ی خیلی بیشتری به این منطقه داده و میزبان خوبی برای گونه های جانوری هم شده است.نزدیک‌ترین فرودگاه به این جاذبه، فرودگاه قشم و بندرعباس است. اگر بخواهید زمینی سفر کنید، می‌توانید با قطار به بندرعباس برسید و با اتوبوس دریایی به قشم بروید. از بندرعباس تا قشم ۴۰ دقیقه با قایق و لنج راه است.
تنگه چاهکوه از دو دره عمود برهم تشکیل شده که دهانه ورودی‌شان هرچند در ابتدای راه عریض است، ولی دیواره‌ها در آخر به هم نزدیک می‌شوند و حالتی شبیه v را درست می‌کنند، طوری‌که هرچی جلوتر می‌رویم، جای راه رفتن‌مان هم تنگ‌تر می‌شود، جوری که راه رفتن سخت و حتی غیر ممکن می‌شود و بالا را که نگاه کنید خط باریکی از آسمان به چشم‌تان می‌خورد.شاید دره چاهکوه در قشم یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری دنیا نباشد، اما واقعا کم‌نظیر است و نمونه‌اش را در کمتر جایی می‌شود دید.

تمام صخره‌ها پر از شیار و حفره‌ها و خطوط فرسایشی موازی هستند که هر کدام شکل و شمایلی دارند.

این دره ورودی عجیب و غریبی هم دارد. وارد تنگه که می‌شوید تندیس سه سر نگهبان را می‌بینید. همه تندیس‌هایی که می‌بینید طبیعی هستند، به‌غیر از چهار چاه که همان چاه‌هایی است که مردم بومی برای ذخیره آب کنده‌اند .

7- زیستگاه لاکپشت‌ها

روستای شیب دراز و سواحل گسترده آن محل حضور لاک پشتهای دریایی و لاک پشتهای منحصر به فرد پوزه عقابی است که همه ساله از اواسط اسفند ماه تا پایان خرداد برای تخمگذاری به این سواحل می آیند.یکی دیگر از عجایب هفتگانه قشم، لاکپشت پوزه عقابی است.
این لاکپشت، جانداری است دریایی، که علاوه بر ایران در دیگر نقاط دنیا نیز دیده می‌شود.
لاکپشت‌های پوزه عقابی خویی گرمسیری دارند که در آب‌های اقیانوس اطلس، هند و آرام زندگی می‌کنند و به دلیل گوشت خوشمزه و لاک زیبایشان، صید بسیاری از صیادان می‌شوند.
اگر فکری به حال این ماهی ها نکنیم، تا چند سال دیگر منقرض خواهند شد.

به این دلیل به این لاکپشت‌ها پوزه عقابی می‌گویند که برای بیرون کشیدن مرجان‌ها، که غذای اصلیشان به حساب می‌آیند، پوزه آن‌ها به شکل منقار عقاب درآمده است.
این لاکپشت‌ها ترجیح می‌دهند در صخره‌های مرجانی بازی کنند و در غارها و فضاهای بسته صخره‌ها استراحت کنند.
هر چند که تالاب‌ها، مرداب‌ها، جنگل‌های حرا، محیطی مناسب برای آن‌ها هستند.


تفریح یاب خواندن مقالات زیر را به شما توصیه می کند:

دره های ایران جذاب ترین جاذبه های این سرزمین

ترسناکترین نقاط ایران

عجیب ترین جاذبه های گردشگری در دنیا

 

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
آرامگاه کدام مشاهیر در شیراز است؟
1398/10/11
در این مقاله میخواهیم به ب ...
بزرگترین قلعه آجری ایران
1398/10/9
دژ رودخان یا قلعه حسامی نا ...
سفری به دل تاریخ و بازار سنتی تبریز
1398/10/18
شهر تبریز به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم د ...
بهترین شهر بازی های ایران
1398/11/16
در این مقاله به معرفی شهرب ...
معبد مهر مراغه، حکایت معبدی به وسعت قرن ها
1398/10/7
معبد مهر مراغه که یادگاری ...