error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

پنج راه تشخیص ماهی تازه

علیرضا نصیری نویسنده: علیرضا نصیری
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 5 دقیقه, 6 ثانیه
0 نظر 2432 بازدید
پنج راه  تشخیص ماهی تازه
پنج راه تشخیص ماهی تازه

راه های تشخیص ماهی تازه

ماهی از غذاهای مفید جدول خوراکی است که محبوبیت ان بین مردم بسیار زیاد است و حتی کشور هایی هستند که نزدیک به 90 درصد غذای سالانه خود را از ماهی و آبزیان تامین می کنند همچنین ماهی یکی از منابع با اهمیت برای انسان هاست به ویژه منبع خوراکی.


در مناطق نزدیک به دریا بسیاری از مردم اکثر غذای خود را از طریق آبزیان تامیین می کنند و برخی با صید انبوه ماهی و موجودات خوراکی حلال دریایی آن هارا به شهر های مختلف صادر می کنند تا مردم مناطق دور از دریا هم به راحتی بتوانند ماهی را در جدول غذایی خود وارد کنند. اما گاهی اوقات پیش می آید که به دلایل مختلف این ماهی ها تازگی خود را از دست می دهند و بیات می شوند مثلا به دلیل گرم شدن دمای اطراف ماهی دیر رسیدن محموله به مراکز خرید یا به فروش نرسیدن آنها و بسیاری از دلایل دیگر.
اما به چه صورت می شود از تازه بودن ماهی مطمعن شد؟

اولین راه تشخیص ماهی تازه بوی آن است همه ماهی ها بوی دریایی خود را دارند اما گاهی این بو شدت بیشتری می گرد و به اصطلاح می گویند بوی زهم می دهد خب در ماهی تازه صید شده بوی نامطبوع وجود ندارد و بوی زهم از تازه نبودن ماهی خبر می رساند. دومین راه چک کردن تازگی ماهی آبشش های آنها است و ماهی تازه همیشه آبشش هایی به رنگ قرمز دارد و اگر آن ها را به رنگ خاکستری دیدید از تازه نبودن آن مطمعن شوید. سومین راه تشخیص ماهی با کیفیت چشمان آن است و ماهی تازه همیشه چشم های براق و شفاف برجسته و محدب دارد و نباید فرو رفته  یا گود افتاده باشد. اگر چشم های گود و تار داشته باشد نشان دهنده آن است که ماهی منجمد بوده و تازه یخ آن باز شده است. چهارمین نشان گر تازگی پوست ماهی است به صورتی که پوست آن باید به صورت شفاف و درخشان و دارای جلای فلزی باشد و فلس به پوست چسبیده باشد و اگر روی پوست را با انگشت فشار دهید نباید اثر انگشت باقی بماند همچنین در صورت ماندگی پوست ماهی کدر می شود.
 پنجمین راه تشخیص تازگی ماهی حالت شکم آن است به صورتی که دیواره شکمی ماهی تازه محکم و ارتجاعی است و شکم شل و ورم کرده نشان دهنده ماهی مانده است.

چند نمونه از ماهی ها و توضیحاتی در مورد آن

ماهی شیر
 از ماهی هایی است که در جنوب کشور وجود دارد همچنین ارزش غذایی و طعم بالایی دارد بدون تیغ و لخم است و جزء ماهیان تن است.پولک هایی بسیار ظریف دارد که به راحتی از بین می رود و هنگام خرید تقریبا بدون پولک است همچنین به دلیل وسیع بودن دهانه های آبشش این ماهی آبشش های آن به سرعت تغیر رنگ می دهد پس برای چک کردن تازگی آن اول به چشم های آن دقت کنید که شفاف و برجسته باشد و همچنین قرمز نباشد سپس با فشار دادن گوشت آن از تازگی مطمعن شوید. 
اگر هنگام تمیز کردن ماهی رنگ زردی را درون شکمش (سُرِّه ماهی)مشاهده کردید جای نگرانی ندارد زیرا این زردی جای زَهره ماهی می باشد ولی به شرط آن که بوی نامطبوع و رنگ دیگری نداشته باشد.

 


برای سرخ کردن بهتر است برش های رولتی یا کالباسی به آن زد و اگر برای قلیه ماهی خواستید برش های ضخیم تر بزنید.
تیغ نداشتن این ماهی محبوبیت زیادی به آن داده و به خاطر همین برای قلیه ماهی مناسب تر است.

ماهی شوریده
ماهی شوریده یکی از ماهی های پرطرفدار جنوبی است و بسیار لذیذ و کم تیغ است و در ماه های بهمن و اسفند صید این گونه ماهی در بندرهای آبادان و هندیجان بیشتر و قیمت آن کاهش می یابد. بعضی اوقات پس از پاک کردن ماهی یک رگه ی زرد رنگی دیده می شود که جای هیچ نگرانی نیست و البته بشرط اینکه خراب نباشد و بوی نامطبوئی نداشته باشد.ماهی شوریده معمولا برای هر نوع غذائی که با ماهی پخت می شود مناسب است.ولی بهترین روش پخت آن سرخ کردنی می باشد.اگر قصد داشتید ماهی شوریده را در فِر بصورت شکم پُر درست کنید،سر و دم ماهی را نزنید چون شکل و جلوه زیباتری دارد. پشت کمر و زیر باله های ماهی شوریده قرمز است و شما می توانید با فشار دادن گوشت آن از تازه بودن ماهی مطمعن شوید.
البته قابل توجه باشد که به صورت لمس باید آن را فشار داد ن بیشتر.

 

ماهی قزل و سالمون
ماهی قزل از ماهی های سردابی است و زیرگروه ماهی های ازاد به حساب می آید بدن فشرده و باله و دمی بزرگ تر از ماهی های آزاد دارد. بین ماه های بهمن و اسفند تخم ریزی می کنند و اغلب آن ها را در استخر های پرورش ماهی پرورش می دهند. ماهی های قزل الا دارای تیغ بسیاری هستند و ممکن است مورد پسند خیلی ها نباشد اما با این حال حجم فروش بالایی سالیانه دارد.


بسیاری از مردم ماهی قزل آلا را با سالمون اشتباه می گیرند و با ترفند های مختلف متقلبان گول ظاهر ماهی را می خورند باید گفته شود که ماهی سالمون بومی ایران نیست و به صورت وارداتی در ایران وجود دارند و از جمله ماهی های گران قیمتی هستند که در بازار با قیمتی پایین تر از قیمت اصلی به فروش می رسد. سالمون ها خاصیت آنتی اکسیدان بسیار قوی دارند و برای پیشگیری از بیماری قلبی و سرطان مفید است.

ماهی حلوا سفید زبیدی
ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و در بین ماهیان جنوب از ممتاز ترین آن ها بحساب می آید ضایغات کمی دارد و دارای ظاهری زیبا و گوشت لذیذی است همچنین نام حلول را به خاطر نرمی گوشت روی آن گذاشتند.

ماهی حلوا سیاه 
این ماهی هم شبیه به ماهی حلوا سفید است اما از خانواده گیش ماهیان است رنگ پوست خاکستری تیره دارد و فلس آن کمی خشن است این ماهی تیغ ندارد و برای سرخ کردن مناسب است.

 

 

ارزش های غذایی

پاستا آلفردو خوشمزه

آموزش همبرگر و تاریخچه

اجاق هیزومی

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
غذاهای بومی اصفهان
1398/11/7
در این مقاله گاهی خواهیم داشت به غذاهای بومی اصف ...
انواع نان پیتزا
1398/11/29
از پر طرفدار ترین غذاهایی ...
مزایای پنیر موزارلا کاله
1399/2/10
در این مقاله با پنیر موزارلا بیشتر آشنا شوید ...
پنج راه تشخیص ماهی تازه
1398/10/12
ماهی از غذاهای مفید جدول خ ...