error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

روش تصفیه آب در سفر قسمت 2

علیرضا نصیری نویسنده: علیرضا نصیری
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 6 دقیقه, 38 ثانیه
0 نظر 2336 بازدید
روش تصفیه آب در سفر قسمت 2
روش تصفیه آب در سفر قسمت 2

در مقاله ترفند های تصفیه آب در سفر قسمت 1 روش های مختلف را توضیح دادیم که با استفاده از آن ها می توانید از آب شور یا الوده آب سالم تهیه کنید یا در صورت نبودن آب با استفاده از گیاهان یا رطوبت خاک و ... به جمع آوری آب بپردازید.

در ادامه مقاله قبلی روش های تصفیه آب در سفر روش های دیگری را توضیح می دهیم که کاربردی و یاد گرفتن آن برای همه ضروری است.

تصفیه به وسیله دستگاه کوچک تصفیه آب

افرادی هستند که به ماجرا جویی و انجام کار های هیجان انگیز بی تفاوت هستند و بیشتر سفر را به دور ماندن از هیجانات روز مره و... می شناسند و دوست دارند در سفر از آرامش و آسوده خاطر بودن از هر اتفاق خوب یا بد استفاده کنند.

برای راحت تر بودن کار افراد مسافر و طبیعت گرد دستگاه های تصفیه آب کوچکی ساخته و روانه بازار شده که آن هارا از تصفیه آب به روش های پر دردسر و خسته کننده در سفر دور میکند.

این دستگاه های استوانه ای شکل روش کار بسیار ساده ای دارند به صورتی که ابتدا به مدت یک دقیقه آن را داخل آب قرار می دهید تا آب وارد دستگاه شود و پس از گذشت یک دقیقه با مکش نی آن آب تصفیه شده و تمیز را میل می کنید.

تصفیه آب با انرژی خورشیدی

در یک روز آفتابی شما می توانید با انجام دادن مراحل زیر آب تمیز تهیه کنید و از آن استفاده کنید.

البته باید گفته شود که نور خورشید تضمینی برای از بین بردن کامل باکتری ها نیست ولی شما می توانید این کار را در محل هایی که به آب احتیاج دارید ولی آب سالم پیدا نمی شود استفاده کنید مثل کویر ها و بیابان ها.

شما برای این کار به یک بطری پلاستیکی شفاف احتیاج دارید زیرا بطری های پلاستیکی به راحتی اشعه uv را از خود عبور می دهند.

بطری را از آب پر کنید و در محلی که تابش خورشید به آن بیشتر است و سایه نمی افتد قرار دهید. 

بدی این ترفند این است که شما برای این کار به چند روز صبر کردن نیاز دارید.

تصفیه آب با استفاده از کلراین

بردن یک شیشه دارو شیمیایی به سفر شاید کار بی اهمیتی باشد اما اگر اطلاعات عمومی شما بالا باشد می دانید که برای داشتن یک لیوان آب سالم برای نوشیدن چقدر می تواند کاربردی باشد.

تصفیه کردن به این روش ساده است و شما می توانید با داشتن کلراین آب سالم تهیه کنید.

برای این کار یک لوله احتیاج دارید که هر دو طرف آن را باز کنید مقدار معینی کلراین اضافه کنید. توجه داشته باشید مقدار معین بستگی به میزان شفافیت و کدری و آلودگی آب بستگی دارد.

در ظرف را ببندید و آن را تکان دهید تا کامل محلول شود حالا ظرف را برعکس کنید و در آن را باز کنید و آب را سر خالی کنید سپس در آن را ببندید و در مکان تاریک قرار دهید پس از نیم ساعت می توانید از آن استفاده کنید.

روش استفاده از گیاهان 

شاید شنیده باشید که همیشه راه حلی برای مشکلات هست. در بیابان و جنگل گیاهان وحشی بسیاری وجود دارند که می توانند برای تهیه آب به شما کمک کنند اما قبل از آن بهتر است روش تشخیص گیاه سمی و غیر سمی را به خوبی یاد بگیرید.

برای این روش شما تنها به یک پلاستیک نخ و گیاه نیاز دارید و روش کار به این صورت است که یک شاخه پر برگ شاداب را انتخاب کنید بهتر است برگ های ان پهن و سالم باشد سپس بخ خوبی آن را بتکانید تا حشرات و گرد و خاک آن برود حالا آن را داخل پلاستیک کنید و با نخ دور آن را به خوبی ببندید به صورتی که راهی برای عبور آب جمع شده درون کیسه به بیرون و ورود حشره به داخل نباشد.

شما پس از چند روز شاهد جمع شدن آب بسیاری از برگ های گیاه درون کیسه پلاستیک هستید.

 

روش استفاده از ید برای تصفیه آب

ید یک ماده شیمیایی که شما با همراه داشتن آن می توانید آب را تصفیه و قابل شرب کنید.

بهتر است در وسایل کمپینگ خود یک بسته ید همیشه داشته باشید که تهیه کردن آن آسان است و داخل داروخانه ها قابل خرید هستند.

ید با اثر میکروب زدایی که دارد می تواند به خوبی میکروارگانیسم ها را از بین ببرد.

استفاده از ید به این ترتیب است که یک ظرف را پر آب کنید سپس پنج قطره در صورتی که آب شفاف باشد و اگر خیلی کدر یا گل آلود است 10 قطره اضافه کنید و ظرفتان را تکان دهید تا ید به خوبی حل شود.

حالا ظرف را در یک مکان تاریک قرار دهید و یک ساعت به آن زمان دهید.نور روی ید تاثیر می گذارد و باعث می شود واکنش بین آب و ید به خوبی انجام نشود. پس از 1 ساعت آب قابل آشامیدن است اما ممکن است طعم ید برایتان آزار دهنده باشد برای خنثی کردن طعم ید می توانید از قرص ویتامین c استفاده کنید تا طعم ید را از بین ببرد.

روش جوشاندن سنگی برای تصفیه آب

ممکن است در سفر طبیعت گردی که رفتید ظرفی در اختیار نداشته باشید که بتوانید درون آن آب را بجوشانید اما اگر توجه کرده باشید جاهایی که سنگ ریخته سنگ هایی هستند که دارای یک حفره یا گودی هستند که می توانید با ریختن آب درون آن و داغ کردن سنگ به وسیله آتش آب را بجوشانید.

اما اگر چنین سنگی پیدا نکردید راه دیگری هست که با استفاده از یک کنده درخت حفره دار یا کنده سالم که خودتان در آن حفره ای کنده اید و تعدادی سنگ متوسط و آتش آب تصفیه تهیه کنید.

روش کار به صورتی است است که تکه های سنگ را داخل اتش داغ کنید حفره کنده درخت را آب کنید و سنگ داغ را درون آن قرار دهید پس از سرد شدن آن را خارج کنید و سنگ بعدی را داخل آن قرار دهید و آنقدر این کار را تکرار کنید تا آب به نقطه جوش برسد.

روش استفاده از تی شرت برای تصفیه آب

وقتی در کویر هستید با این که آب بسیار کم است ولی با این حال اگه شن هارا کنار بزنید و به اندازه 50 سانتی متر زمین را گود کنید به خاک نمناک می رسید و با ریختن خاک نمناک وسط پارچه یا تی شرت خود و جمع کردن آن را به خوبی فشار دهید تا آب آن جمع و خارج شود حتی می توانید با مکیدن آن به جمع شدن آب در یک نقطه کمک کنید و توجه داشته باشید هر چه پارچه یا تیشرت ضخیم تر باشد آب زلال تری می نوشید و خب البته آب بیشتری هم جذب خود پارچه می شود.

روش استفاده از بند کفش

وقتی آب سالم در اختیار ندارید و فقط آب آلوده گل آلود اطراف شما هست می توانید با به کار گیری یک ترفند جالب آن را زلال و تبدیل به آب آشامیدنی کنید.

شاید بار ها دیده باشید که گردشگران و طبیعت گردان حرفه ای داخل وسیله های خود یخ بند کفش تمیز یا یک طناب نخی تمیز دارند

و شاید سوال باشد که چرا بند کفش اضافه یا یک طناب نخی تمیز در اختیار دارند.

به طور کلی طناب و بند کفش کاربرد های زیادی دارد اما کاربردی که در این مقاله توضیح می دهیم مربوط به تصفیه کردن آب است.

ابتدا 2 ظرف بردارید یکی را خالی و یکی را از آب آلوده پر کنید یک طرف آن را داخل ظرف آب و یکی را داخل ظرف خالی قرار دهید پس از مدتی می بینید که آب ظرف گل آلود به صورت زلال وارد ظرف خالی شده.

 

با سایت تفریح یاب هر روز شاهد مقاله های جذاب و دانستنی های مهم و کاربردی سفر و گردشگری باشید.

سایت تفریح یاب مقاله های زیر را برای مطالعه به شما پیشنهاد می کند.

شارژ کردن گوشی در سفر بدون شارژ

تغذیه در سفر

سرچشمه زاینده رود کجاست

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
انواع تفریحات ساحلی
1398/11/6
در این مقاله تفریحات ساحلی معرفی شده اند که به تفر ...
راه های پیشگیری از بیماری در سفر
1398/11/10
راههای پیشگیری از بیماری در سفر کدامند ...
پاراگلایدر سواری
1398/11/4
چتربال سواری یا پاراگلایدینگ یک ورزش تفریحی و رقاب ...
راه های مقابله با سرمازدگی در سفرهای زمستانی
1398/10/21
توجه داشته باشید که در زمستان یکی از عواملی که در ...