error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

پیشگیری از خطرات سفر در بیابان

محمد دریکوند نویسنده: محمد دریکوند
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 10 دقیقه, 16 ثانیه
0 نظر 2212 بازدید
پیشگیری از خطرات سفر در بیابان
پیشگیری از خطرات سفر در بیابان

یکی از زیباترین صحنه هایی که هر انسان در طول عمر خود می تواند مشاهده کند شب بیابان است که به دلیل پاک بودن آسمان کویر و نبودن هیچ گونه آلودگی نوری می توانید شب پرستاره و زیبای بیابان را مشاهده کنید. زیبایی کویر تنها به شب پرستا ره آن محدود نمی شود بلکه می توان از دیدن دریاچه نمک و رمل های شنی آن نیز لذت برد. اما در کنار تمام این زیبایی ها کویر دارای خطراتی است که در ادامه مقابله جهت پیشگیری با چنین خطراتی راهکارهایی معرفی می شود که با انجام آن ها تا حدود می توان بروز خطرات احتمالی جلو گیری کرد.

1- همراه داشتن آب به اندازه کافی

در کویر آب تقریبا حکم طلا را دارد و اکثر افرادی که به کویر سفر می کنند مشکل کمبود آب را داشته اند. در کویر به دلیل گرمای بیش از اندازه و پایین آمدن سطح آب بدن، بدن انسان نیاز شدید به آب پیدا می کند. به طور متوسط طبق گزارش هایی که شده است هر فرد در کویر تقریباً به 4 لیتر آب نیاز پیدا خواهد کرد به همین دلیل با یک حساب ساده می توان آب مورد نیاز افراد و گروه را به طور تقریبی تخمین و تهیه نمود. بهترین وسیله برای نگه داری و حمل آب در کویربطری های پلاستیکی هستند.

2-لوازم مناسب کویر و بیابان گردی

در کویر آفتاب بسیار سوزان است و ممکن این لذت و تفریح باعث آزرده خاطر شدن شما شود به منظور مقابله با این مشکل حتما قبل از سفر به کویر به اندازه کافی ضد آفتاب بر روی پوست خود بمالید. کلاوه و عینک آفتابی مناسب همراه داشته باشید. سعی کنید از بدن خود را در معرض آفتاب مستقیم قرار ندهید به یاد داشته باشید حتما لباس آستین بلند استفاده کنید. حتما کوله مناسب همراه خود داشته باشید و برای اینکه فضای بیشتری را در اختیار داشته باشید به جای تا کردن لباس ها، لباس ها را لوله کرده و در کوله قرار دهید. همراه داشتن قطب نما به هیچ عنوان نباید فراموش شود زیرا در هنگام گم شدن در کویر بهترین وسیله ای که می تواند شما را از سر درگمی نجات دهد قطب نما است.  اگر قصد دارید شب را در کویر سپری کنید همراه داشتن چراغ قوه، کیسه خواب و چادر فراموش نشود. سعی کنید به هیچ عنوان در چادر خود را باز نگذارید زیرا ممکن است حشرات و حیوانات موذی وارد چادر شما شوند. 

3- بررسی وسیله نقلیه

حتما قبل از شروع سفر از سالم بودن لاستیک های وسیله نقلیه، لاستیک زاپاس اطمینان خاطر حاصل کنید. میزان سوخت را برای سفر محاسبه کنید و مقداری بیشتر از نیاز را سوختگیری کنید چون در مناطق کویر به دلیل پراکنده بودن مناطق مسکونی، جایگاه های سوخت بسیار محدود هستند. سطح روغن موتور را چک کنید. از کافی بودن سطح آب رادیاتور خود رو و سالم بودن درب رادیاتور خودرو اطمینان حاصل کنید و حتماً همراه خود آب اضافی داشته باشید چرا که در کویر به دلیل گرمای بیش از اندازه امکان جوش آوردن وسیله نقیله وجود دارد. به یاد داشته باشید که در صورت خراب شدن اتومبیل به هیچ عنوان آن را ترک نکید زیرا که بیابان در کنار تمام زیبایی های خود دارای حیوانات خطرناکی نیر می باشد.

4- جعبه کمک های اولیه

در کویر به دلیل امکان بروز حواد و مشکلاتی که هست لازم است حتماً جعبه کمک ها اولیه همراه داشته باشید که این لوازم شامل قرص های مسکن، بتادین، باند و سایر موارد است. در هنگام آغاز سفر حتما کرم های مخصوص گزیدگی را تهیه نمایید که چرا در کویر امکان گزیدگی توسط حشرات بسیار وجود دارد.

5- غذا و خوراکی

بیابان گردی و کویر گردی به دلیل محیطی که دارد بسیار خسته کننده است به دلیل سعی کنید حتما صبحانه ای مقوی میل کنید و همراه خود مواد خوراکی مقوی همراه داشته باشید. از خوردن غذاهای چرب و شیرین به شدت خودداری کنید چرا که این مواد باعث پایین آمدن سطح آب بدن و در کنار آن افزایش مصرف آب خواهد شد.

6- آرام راه رفتن

در کویر به دلیل دمای بالای آن، اگر فعالیت بدن زیاد شود میزان سطح سوخت و ساز به شدت افزایش پیدا می کند و در کنار آن بدن بسیار عرق می کند و میزان مصرف آب به شدت افزایش می یابد و بعد از سفر ممکن است احساس سستی و خستگی را در اندام خود احساس کنید.

7- مراقب حمله حیوانات بیابانی باشید

در کویر حیواناتی نظیر مارمولک ها، سوسک ها، مارها، عقرب ها و حیوانات دردنده وجود دارد. اما یکی از خطرناک ترین و فراوانترین حیوانات موجود در کویر مارها هستند، مارها در کویر به راحتی خود را در لابه لایه شن ها و خاک های کویری پنهان می کنند و به همین دلیل توجه کنید که در کویر پایه خود را کجا می گذارید. از موجودات خطرناک دیگر در کویر می توان به عقرب ها اشاره نمود. گاهی اوقات انسان بدون اینکه متوجه شود ممکن است دچار گزیدگی توسط این حیوانات شود. در صورتی که در بدن خود دچار خارش، سوزش و  قرمزی شدید، احتمال دهید که توسط یکی از این حیوانات دچار گزیدگی شده اید به سرعت جای گزیدگی را پانسمان کرده و به نزدیک ترین درمانگاه پزشکی مراجعه کنید و از سایر اقدامات وقت تلف کننده خود داری کنید.

در بالا نکاتی جهت پیشگیری از خطرات سفر به کویر ذکر شد اما باید توجه کرد که بهترین فصل برای بیابان گردی و کویر گردی فصل پاییز است چرا که در این فصل کویر از نظر آب و هوایی در شرایط بسیار مطلوبی به سر می برد و حتماً ذکر این نکته ضروری است که از سفر کردن در تابستان و بهار به این مناطق خودداری شود. در کویر گردی اگر به هر دلیل قصد دارید از گروه خود دور شوید به سایر افراد گروه از مکانی که میخواهید بروید اطلاع دهید چرا که در کویر جانوران و حیوانات موذی بسیار زیاد است. در مقاله سعی شد که گزیده ای مناسب از اقدامات پیشگیرانه جهت سفر به کویر معرفی شود. امیدوارم که این مطالب به خوانننده کمک لازم را کرده باشد. پیشاپیش سفری را به زیبایی آسمان شب کویر برای شما آرزو می کنیم.

 

همچنین در سایت تفریح یاب روزانه در بخش مقاله شاهد معرفی اماکن گردشگری و ترفندهای جالب و کاربردی به هتگام سفر باشید.

تفریح یاب همچنین مطالب زیر را به شما پیشنهاد می کند.

روش تصفیه آب در سفر

آداب سفر حج

انواع ویزا

 

 

اشتراک گذاری :
  • برچسب ها:
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
چگونه برای گرفتن ویزا اقدام کنیم؟
1398/10/21
دریافت ویزا یکی از مهمترین کارهایی می باشد که افرا ...
انواع ویزا
1398/10/27
چند نوع ویزا وجود دارد و هر کدام چه خصوصیاتی دارد ...
ترفند های گرم کردن کمپ در سفر
1398/11/26
برای گرم کردن کمپ در سفر چ ...
راه های مقابله با سرمازدگی در سفرهای زمستانی
1398/10/21
توجه داشته باشید که در زمستان یکی از عواملی که در ...