error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

راه های مقابله با خطرات بهمن

محمد دریکوند نویسنده: محمد دریکوند
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 4 دقیقه, 48 ثانیه
0 نظر 2118 بازدید
راه های مقابله با خطرات بهمن
راه های مقابله با خطرات بهمن

گاهی اوقات برای اینکه از آلودگی شهرها دوری کنید دوست دارید به مناطق کوهستانی که دارای هوای پاکی هستند، سفر کنید. سفر کردن در کوهستان های برف گیر و زیبا یکی از زیباترین تفریحاتی است که هر فرد می تواند تجربه کند اما سفر به این مناطق زیبا دلنواز دارای مخاطراتی است. یکی از خطراتی در کوهستان های برفگیر به طور معمول دامن کوهنوردان را گرفته است، پدیده ای است به نام بهمن، بهمن سیل عظیمی از برف هاست که از کوه و صخره ها رو به پایین حرکت می کند که می تواند برای جان انسان بسیار خطرناک باشد. در ادامه به بررسی و معرفی راه کارهایی برای مقابله با این خطرات هنگام سفر به کوهستان های برف گیر خواهیم پرداخت.

اقدامات پیش از شروع سفر

بررسی شرایط جوی

پیش از آغاز سفر به کوهستان های برف گیر حتما شرایط جوی روز و یا مدتی که قصد سفر دارید را بررسی نمایید. با استفاده از برنامه ها و سایت های آنلاینی که شرایط جوی تمام نقاط جهان و کشور را معرفی میکنند، می توانید به این اطلاعات دست پیدا کنید.

تهیه و همراه داشتن وسایل مناسب سفر

قبل از شروع سفر حتما یک کوله مناسب تهیه نموده ودرون آن  وسایلی همانند عینک، کلاه، کاپشن و سایر وسایلی که جهت سفر کوهستان ممکن است به آن احتیاج پیدا کنید را درون آن قرار دهید. به یاد داشته باشید که کوهستان برفگیر بسیار خطرناک است و وسایل خود را به منظور بروز هر پیش آمدی آماده کرده باشید.

اطلاع رسانی

سفر به کوهستان های برفگیر بسیار خطرناک است و احتمال وقوع حادثه وجود دارد به همین منظور پیش از آغاز سفر دوستان و آشنایان خود را در جریان سفر بگذارید.


اقدامات در هنگام کوهنوردی
 دوری از دامنه های پرشیب و مستعد بهمن

بهترین و ایمن ترین راه برای دوری از خطرات بهمن دوری از مکان هایی است که احتمال وقوع بهمن وجود دارد. از مکان هایی که بسیار مستعد بهمن هستند، بعوان مثال می توان به دامنه هایی با شیب هایی حدود 35 تا 45 درجه اشاره کرد، در چنین دامنه هایی به دلیل شیب نسبتاً بالا با انباشته شدن مقدار اندکی برف امکان وقوع بهمن و سرازیر شدن خیل عظیم برف وجود دارد، با توجه به نکات گفته به شدت از حرکت کردن در موازات و پایین دست چنین دامنه هایی خود داری شود. 

تغییر شرایط جوی

اگر علائم تغییر شرایط جوی آب و هوا همانند ظهور ابرهای سیاه و بارش زا و یا وزش باد شدید را مشاهده کردید، سریعاً خود را به محلی ایمن برسانید. وزش باد های شدید سبب متراکم شدن برف ها می شود و لایه های زیرین برف که بسیار نرم و شکننده هستند، دچار شکافت می شوند و با پیشروی این شکافت، خطر سقوط بهمن ایجاد می شود. با شنیدن کوچکترین صدا هایی از برف و دامنه خطر وقوع بهمن وجود دارد به همین دلیل همیشه مواظب صداهای اطراف خود باشید و به آن ها گوش فرا دهید.

اگر گرفتار بهمن شدید

اگر گرفتار بهمن شدید به سرعت سعی کنید از درختان اطراف بالا روید و اگر این کار  برایتان مقدور نبود سعی کنید به بصورت زیگزار و شنا روی برف ها حرکت کنید. موقعیت خود را طوری تعیین کنید که بهمن شما را به سمت عوامل بازدارنده ای همانند تخته سنگ ها و یا درخت ها ببرد. اشیا تیز و فلزی را از خود دور کنید چرا که در حین اینکه بهمن شما را با خود حمل میکند امکان فرو رفتن از اشیاء در بدن شما وجود دارد که در چنین شرایطی مشکلات را چندین برابر میکند. سعی کنید قبل از فرو رفتن در بهمن وسایلی از خود را به بیرون پرتاب کنید تا جستجوگران  بتوانند با پیدا کردن نشانه هایی از شما محل تقریبی شما را تخمین زده و به کمک شما بیایند. اگر در زیر برف های گیر کردید سعی کنید یک فضا برای نفس کشیدن خود ایجاد کنید چراکه یکی از دلایل مرگ و میر در بهمن علاوه سرمازدگی، خفه شدن به دلیل بسته بودن فضا و کمبود اکسیژن است پس سعی کنید حتماً به هر طریقی و یا وسیله ای جلو دماغ و دهان خود را بپوشانید. نفس خود را در سینه حبس کنید چرا که آزاد کردن نفس سبب ورود ذارت برف و یخ به درون ریه شما شده و سبب خفه گی شما خواهد شد.  سعی کنید در کم ارتفاع ترین قسمت برف فرو رودی چرا که کم بودن ارتفاع برف روی شما، احتمال زنده ماند و نجات شما را به شدت افزایش می دهد. سعی کنید حتماً خونسردی خود را حفظ کنید چراکه در چنین شرایطی تسلط به اعصاب سبب افزایش قدرت تصمیم گیری و کاهش مصرف انرژی خواهد شد.

نگران نباشید

اگر قصد سفر به مناطق و کوهستان های برفگیر را داشته اید شاید با خواند این مقاله کمی ترسیده باشید و به فکر لغو سفر خود افتاده باشید، نگران نباشید. معمولاً مراکز محیط زیست و سایر سازمان های مربوطه دست به اقدامات پیشگرانه ای می زدند. چون بهمن بسیار خطرناک است و حتی ممکن است کوچکترین صداهایی همانند صدای هواپیما و یا هلیکوپتر سبب تحریک و و وقوع آن شوند این مراکز در دامنه های برف گیر و دارای شیب بسیار زیاد، اقدام به کاشت درخت های تنومند و زمستانی می کنند هر چه تعداد این درختان بیشتر باشد سرعت و میزان تخریب بهمن را کاهش می دهند. اقدامی دیگر که معمولاًسازمان های مربوطه انجام می دهند در یک روز اقدام به بستن راه های دسترسی به کوهستان کرده و با انفجار سبب ایجاد بهمن مصنوعی می شوند تا در روزهایی که کوهنوردان قصد عبور از این مناطق را دارند دچار حادثه نشوند به طور معمول هنگامی که میزان سطح لایه برف بسیار بالا باشد چنین اقدامی مشاهده می شود. 

امیدوارم این مقاله توانسته باشد کمک به شما کرده باشد.  تفریح یاب سفری زیبا و دلچسب را برای شما آرزومند است.

همچنین در سایت تفریح یاب روزانه در بخش مقاله شاهد معرفی اماکن گردشگری و ترفندهای جالب و کاربردی به هنگام سفر باشید.

سایت تفریح یاب خواندن مقالات زیر را به شما پیشنهاد می کند

اگر در برف ماندید این اقدامات را انجام دهید

خطرات سفر در جنگل

چگونه یک تور لیدر شویم؟

اشتراک گذاری :
  • برچسب ها:
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
جاهای دیدنی قشم
1398/11/9
در این مقاله امکان دیدنی جزیره قشم معرفی شده است. ...
ترفند های گرم کردن کمپ در سفر
1398/11/26
برای گرم کردن کمپ در سفر چ ...
امنیت در سفر
1398/11/8
ایجاد امنیت در سفر یکی از دغدغه های اصلی هر مسافری ...