error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

تاریخچه اسکی روی برف در جهان

فاطمه صبا نویسنده: فاطمه صبا
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 5 دقیقه, 26 ثانیه
0 نظر 1967 بازدید
تاریخچه اسکی روی برف در جهان
تاریخچه اسکی روی برف در جهان

نقطه آغاز اسکی

از زمانی که انسان پا بر روی کره خاکی گذاشت، با شرایط اقلیمی متفاوت که هر کدام مشکلات و دردسرهای خاص خود را داشتند روبرو شد. یکی از این شرایط فصل زمستان و برف و یخی بود که در این فصل به وجود می آمد. انسان های نخستین برای شکار و به دست آوردن غذا و همچنین برای فرار از چنگال حیوانات وحشی نیاز به این داشتند که بتوانند با سرعت حرکت کنند. حال فرض کنید که در فصل زمستان با برف بسیاری که آمده است، راه رفتن نیز مشکل است چه برسد به دوین و حرکت سریع. از همانجا بود که جرقه اختراع اولین چوب های اسکی در ذهن انسان های اولیه زده شد. اگر به باستان شناسی علاقه داشته باشید حتما دیده اید که در غارهای باستانی کشف شده بر روی دیوارها و سنگ ها تصاویر انسان هایی در حال اسکی کردن حجاری و کنده کاری شده است.

تاریخچه پیدایش اسکی

شاید همه ما بدانیم که محیط تاثیر به سزایی در پیدایش و اختراعات وسائل و ایده ها دارد. پس عجیب نیست اگر اسکی روی برف هم از کشورهایی که کوهستانی و برف گیر هستند پدید آمده باشد. مرکز پیدایش اسکی در جهان به کشور نروژ ارتباط داده می شود زیرا نخستین کتابی که در جهان درباره اسکی به چاپ رسید در کشور نروژ بود و درباره مراحل و وقایعی بود که فرد متقاضی دریافت نشان افتخار در اسکی بایستی آن مراحل را با موفقیت به اتمام می رساند از آنجا بود که فردی به نام فیریدیوف نانسن در سال 1888 فاصله شمال تا جنوب نروژ را با اسکی طی کرد و بر سر راه خود مردم شهرها و روستاهای مختلف را با این فعالیت هیجان انگیز آشنا کرد و باعث شد تا افراد زیادی به یادگیری و انجام اسکی روی برف ترغیب شوند.

ورزش اسکی به صورت رسمی

از سال 1893 که برای نخستین بار مسابقات جهانی اسکی روی برف در آلمان برگزار شد، موج نیاز به یک باشگاه آموزش اسکی به شدت در میان علاقه مندان این ورزش پدید آمد و در حدود 3 سال بعد اولین کشور که روسیه بود نخستین فدراسیون رسمی اسکی در کشورش را پایه گذاری کرد. طولی نکشید که کشورهای دیگری همچون آمریکا، سوئد، نروژ، فنلاند، اتریش، آلمان و جمهوری چک نیز فدراسیون رسمی را برای این ورزش محبوب در کشور خود بنیان نهادند.

تا چندین سال این ورزش هیجان انگیز تنها در کشورهای دامنه آلپ و اروپای شمالی رواج داشت؛ اما پس از پایان جنگ جهانی دوم این ورزش به خاورمیانه راه پیدا کرد. با این حال تنها افرادی که نظامی بوده و یا جز ثروتمندان جامعه به شمار می رفتند توانایی یادگیری اسکی را داشتند. حتی اگر فردی که جز سربازان نظامی نبود و در این حرفه به افتخاری نائل می آمد، به سرعت جذب نیروی نظامی کشورش میشد. 

فدراسیون بین المللی اسکی

در سال 1908 یعنی درست 12 سال پس از تشکیل نخستین فدراسیون، کشور نروژ که خود معرفی کننده این ورزش بود به تشکیل فدراسیون ملی اسکی اقدام کرد و درست سال بعد از آن که مسابقات بین المللی اسکی برگزار شد، به پیشنهاد سرمربی تیم اسکی نروژ تصمیم مهمی در تاریخ اسکی گرفته شد. تصمیمی که دو ماه بعد باعث شد تا برای سران فدراسیون یازده کشور از جمله آلمان، اتریش، اسپانیا، سوئد، فنلاند، دانمارک و...دعوت نامه ای مبنی بر شرکت در اجلاس سالانه اسکی در نروژ فرستاده شد. از میان این یازده کشور، 9 کشور در این گردهمایی شرکت کردند که باعث تاسیس و شکل گیری فدراسیون بین المللی اسکی شد.   

قوانین و مقررات

هر چیزی که امروزه شاهد اجرای بی عیب و نقص آن هستیم طی سالیان متمادی و با حذف و افزودن موارد بسیار تکامل یافته است. در مورد اسکی نیز از ابتدا قوانینی که امروزه در بازی ها رعایت می شود وجود نداشت، بلکه از سال 1910 تصمیماتی مبنی بر وضع قوانین برای ورزشکاران این رشته گرفته شد. به این صورت که هر ساله با برقراری مجمعی سالانه کشورهای عضو فدراسیون بین المللی دور هم جمع شده و به وضع، جانشینی و تغییر قوانین می پرداختند.

با آغاز جنگ جهانی اول که خونین و فراگیر بود، برگزاری مسابقات سالانه و همچنین گرد همایی سالانه تصویب قوانین همانند دیگر فعالیت هایی که هیچ ارتباطی به سیاست و مسائل نظامی نداشتند؛ متوقف شد. این موضوع باعث شد تا برای حدود 4 سال علاقه مندان به این مسابقات از حق طبیعی شان محروم شوند. به محض پایان یافتن جنگ سران فدراسیون ها که بار دیگر دور هم جمع شده بودند، همگی در تلاش برای افزودن اسکی به عنوان ورزشی رسمی به بازی های المپیک بودند که متاسفانه با مخالفت هیئت و روسای المپیک مواجه شدند.

نام گذاری فدراسیون اسکی

در سال 1924، زمانی که اولین دوره مسابقات المپیک زمستانی در فرانسه برگزار شد، بسیاری از علاقه مندان و دوست داران اسکی از شور و شعف بالایی برخوردار بودند، زیرا این مسابقات از دو جهت حائز اهمیت بود. اول آن که این دوره مسابقات، اولین دوره بازی های المپیک زمستانی بود و ورزش اسکی برای نخستین بار در این بازی ها حضور داشت و دوم آن که در این مجمع سالانه، کشورهای حاضر به اتفاق نظری درباره اسم نهایی فدراسیون بین المللی اسکی رسیدند. این نام بر اساس نام فرانسوی فدراسیون بین المللی اسکی است که به صورت مخفف به FIS تبدیل می شود.

تشکیل فدراسیون اسکی در کشورهای شرقی

همان طور که گفته شد، اسکی در خلال سال های پایانی جنگ جهانی به خاورمیانه وارد شد و در آن سال ها تنها برای مقاصد نظامی به کار می رفت. یعنی ممکن است در سال هایی که کودکان در کشورهای دامنه آلپ در زمستان به اسکی می پرداختند و هر کدام چوب اسکی مخصوص به خود را داشتند؛ در کشورهای خاورمیانه حتی افراد بالغ هیچ تصوری از این ورزش نداشته اند.

ایران در سال 1317 نخستین دوره مسابقات اسکی را برگزار کرد اما فدراسیون ملی اسکی را در سال 1946پایه گذاری نمود. البته نخستین کشوری که در خاورمیانه به تاسیس فدراسیون پرداخت ترکیه بود که در سال 1936 این اتفاق را رقم زد.

امروزه مرکز اصلی فدراسیون جهانی اسکی در کشور سوئیس قرار دارد و در اساس نامه این فدراسیون قید شده است که هر ساله در تجمعات مربوط به بازی های اسکی کشورهای نروژ، فنلاند و سوئد بایستی به طور حتم حضور داشته باشند.

سایت تفریح یاب پیشنهاد مطالعه مقالات جالب و کاربردی زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

خطرات سفر در جنگل

اگر در برف ماندید این اقدامات را انجام دهید

14 ترفند کاربردی در سفر

روش تصویه آب در سفر قسمت 2

راه های مقابله با خطرات بهمن

 

 

 

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
شهر رویاها در اصفهان
1398/10/8
شهر رویاها بزرگ‌ترین شهربازی خاورمیانه است که مسئو ...
ون لایف
1398/7/30
سبک زندگی ون لایف و زندگی در طبیعت ...
سورتمه تهران
1398/8/15
معرفی و مشخصات سورتمه تهران واقع در شمیرانات گلابد ...
ساعت تحویل سال 1399هجری شمسی
1398/11/28
همانطور که می دانیم هر سال ...
سفر به تفلیس بزرگترین شهر گرجستان
1398/10/17
 پایتخت گرجستان همین تفلیس ...