error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

غارهای آبی ایران

محمد دریکوند نویسنده: محمد دریکوند
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 5 دقیقه, 18 ثانیه
0 نظر 1569 بازدید
غارهای آبی ایران
غارهای آبی ایران

یکی از تفریحات بسیار لذت بخش برای هر فرد می تواند تفریحات آبی باشد و از طرفی دیگر تفریحاتی همانند کوه نوردی و غارنوردی نیز بسیار لذت بخش است اما هنگامی که این تفریحات با یک دیگر ترکیب شوند لذت دوچندانی را برای مخاطب ایجاد می کنند. یکی از تفریحاتی که می توان این لذت بسیار زیاد را تجربه کرد، بازدید از غارهای آبی است. در دنیا غارهای آبی بسیار زیادی وجود دارد که کشور عزیزیمان ایران نیز این قاعده مستثنی نیست. در این مطلب قصد داریم چند مورد از غارهای آبی ایران را معرفی کنیم که در ادامه مطلب به ویژگی های منحصر هر غار آبی ، نحوه دسترسی و موقعیت جغرافیایی آن پرداخته شده است.

غار آبی علیصدر 

شاید با شنیدن عبارت غار آبی، اولین جایی که به ذهن هر ایرانی می رسد غار علیصدر است. البته از این بابت به مخاطبین باید حق داد چون غار علیصدر نه تنها بزرگترین غار آبی ایران بلکه جهان است. این غار در استان همدان، شهر کبودرآهنگ و روستای علیصدر واقع شده است. این غار در زمان های قدیم الایام به عنوان یک مخزن استفاده شده است چرا که یک نهر آب به آن وارد می شود اما در سال های چندان دور با وقوع زلزله ای در این منطقه ورودی نهر آب به این غار کمی مسدود می شود و میزان آب ورودی به این غار کم می شود و به همین دلیل سطح آب غار پایین می آید و این غار تبدیل به مکانی تفریحی می شود. در ابتدا مسیر دسترسی به این غار چندان مناسب نبود و فقط کوهنوردان به آن دسترسی داشتند اما اکنون همه افراد در همه سنین می توانند به آن دسترسی پیدا کنند.لازم به ذکر است که دمای این غار تقریبا در طول سال ثابت است و دماسنج عدد 14 درجه سانتی گراد را نشان  می دهد. در این غار  به خاطر کمبود نور هیچ موجود زنده ای به جز یک نوع تک سلولی خاص که مختص این مکان است زندگی نمی کند و عمق آب در بعضی مکان ها به 14 متر می رسد. تاکنون 2100 متر از طول غار شناسایی شده است ولی طول غار را 14 کیلومتر می دانند. مسیر دسترسی آن از جاده همدان به سمت لاله جین و یا همدان به صالح آباد نیز برقرار است.

غار کتله خور

غار کتله خور با عمری برابر با 120 میلیون سال، یکی از بزرگترین غارهای آهکی جهان است.تا کنون سه طبقه از این غار کشف شده است ولی گمان می رود که این غار دارای 7 طبقه باشد. کلمه کلته به معنی ارتفاع کوتاه و کلمه خور مخفف خورشید است واحتمالا دلیل این نامگذاری به علت نور بسیار کم آن بوده است. این غار دارای طولی به اندازه 6 کیلومتر می باشد که در حال حاضر تنها به 2 کیلومتر آن بازدیدکنندگان دسترسی دارند. این غار در 165 کیلومتری زنجان است و از طریق جاده ی زنجان به سلطانیه و همدان به کبودرآهنگ در دسترس می باشد. 

 

غار قوری قلعه

این غار طولانی ترین غار ایران می باشد.پیشنیه نام گذاری آن به علت وجود یک قلعه باستانی از دوره ساسانی که شبیه قوری بوده، است. دماسنج در این غار عددی بین 7 تا 11 درجه سانتی گراد را نشان می دهد. وسعت این غار بسیار چشمگیر است و علت معروف بودن آن در جهان همین وسعت بسیار بالای آن است. عمر این غار حدود 65 میلیون سال پیش تخمین زده شده است. در درون این غار مهره داران بسیار زیادی زندگی می کنند که می توان به خفاش ها اشاره نمود. در حوضی که درون این غار وجود دارد، قندیل هایی موجود است که با دست زدن به آن می توان صداهایی همانند نت های موسیقی را شنید. راه دسترسی به این مکان از طریق کیلومتر 25 جاده روانسر به پاوه موجود است.

 

غار سراب بابا حیدر(امیدآباد)

این غار آبی اطلاعاتی دقیقی در مورد عمر آن وجود ندارد در استان چهارمحال بختیاری و 21 کیلومتری شهرستان فارسان و 6 کلیومتری شهر باباحیدر است. تاکنون 600 متر از این غار پیموده شده است و دقیقا مشخص نییست که طول آن چقدر است. کلمه سراب در نام این غار، کلمه سرابی نیست که رایج است بلکه در زبان محلی به معنای سرچشمه آب است. از جمله مشکلاتی که در این غار وجود دارد نمود روشنایی و نصب لامپ است که گردشگر باید برای مشاهده زیبایی این غار حتماً همراه خود وسایل روشنایی برده باشید. پس از ورودی به این غار دالانی مشاهده می شود که فاصله بین کف تا ارتفاع غار حدود 15 متر است و در کف آب بسیار زلال و خنکی مشاهده می شود که آب مربوط به همان چشمه ای است که در انتهای غار می جوشد. راه دسترسی به این غار از طریق جاده فارسان به بابا حیدر در دسترس می باشد البته از باباحیدر تا این غار نیز فاصله ای وجود دارد که مقداری از آن خاکی است و مابقی آن تنها توسط پیاده روی امکان پذیر است.

 

غارآبی سهولان

این غار در استان آرذبایجان غربی واقع شده است. این غار دارای قسمت خشک است که با پیاده روی باید از آن عبور کرد و بعد از آن به اسکله قایق های پارویی وجود دارد خواهید رسید. طول قسمت آبی در دسترس این غار حدود 200 متر است.آب دریاچه دورن غار بسیار زلال است و ارتفاع دالان بالای این غار حدود 45 متر است و در انتهای مسیر ورودی هایی وجود دارد که راه سایر دالان ها است. عمق آب در بعضی مناطق به 30 متر نیز می رسد و دما سنج عددی بین 10 الی 15 درجه سانتی گراد را نشان می دهد محلی ها این غار را کونه کوتر نیز خطاب می کنند که به معنای لانه کبوتر است. در این غار لانه کبوتر به فراوانی یافت می شود. این غار نخستین بار در سال 1370 توسط محققین بررسی شد و در سال 1379 توسط شهرداری مهاباد مورد بهره برداری واقع شد. این غار در 42 کیلومتری مهاباد و 25 کیلومتری بوکان واقع شده است.

 

امیدوارم این مقاله توانسته باشد برای انتخاب شما راهنمای مفیدی باشد.

 سایت تفریح یاب روزانه در بخش مقاله اماکن و راه های کاربردی هنگام سفر زیادی را به شما معرفی می کند.

همچنین تفریح یاب خواندن مقالات زیر را به شما پیشنهاد می دهد.

کسب درآمد از طریق نوشتن مقاله

کسب درآمد از اینترنت

راه های مقابله با خطرات بهمن

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید: