error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

سفرهای درمانی

زهرا مصلحی نویسنده: زهرا مصلحی
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 5 دقیقه, 25 ثانیه
0 نظر 1065 بازدید
سفرهای درمانی
سفرهای درمانی

 

 

یکی از جالب ترین تحقیقات در زمینه سفر های درمانی به این گونه می باشد که اخیرا تحقیقاتی روی مردان انجام شده و ثابت کرده اند که مردانی که با خطر بیماری های قلبی رو به رو بوده اند، میتوانند این خطر را با رفتن به سفر کاهش دهندیکی دیگر از مزایای سفر کاهش نگرانی در طی زندگیست. کسانی که مشاغل استرس زا دارند حتما باید سفر کردن را در اولویت خود داشته باشند.

https://www.tafrihyab.com/assets/images/6f7ba2c6cbfbd2bf15e1afa8f6007e6e1579778318.jpg

 

  • سفر باعث شادی می شود

خود کلمه ی گردشگری درمانی به معنی مسافرت کردن برای استفاده ی منابع درمانی طبیعی است . منابعی همچون آب های معدنی ، چشمه های آبگرم و... این منابع برای درمان بیماری های بسیاری مفید است. از کمردرد و بیماری های جسمی گرفته تا بیماری های روحیشما هنگامی که یک سفر را آغاز می کنید، طی سفر تجربه های بسیاری را کسب خواهید کرد. تجربه هایی جدید که وقتی به شهر خودتان بازگردید بسیار کارآمد خواهد بود.

https://www.tafrihyab.com/assets/images/6ac071919ed759363ff1247f29d086941579778358.jpg

 

  • سفر درمانی

با توجه به اینکه امکانات و کادر پزشکی در مناطق مختلف ایران متفاوت است بسیاری از مردم نا گزیر به سفر درمانی هستند؛ به این افراد اصطلاحا گردشگران پزشکی گفته می­شود. در این سفرها گردشگران پزشکی جهت کسب نتیجه مطلوب بایستی مواردی همچون مدارک پزشکی، تخمین طول مدت درمان، محل اسکان ، بررسی پزشکان برتر و رزرو نوبت پزشک را مد نظر داشته باشند.

  • قطب های پزشکی کشور

شهرهایی که دارای امتیاز کافی در زمینه­ ی درمانی، آموزشی و پژوهشی هستند میزبان مناسبی برای گردشگران پزشکی محسوب می­شوند که به این شهرها قطب پزشکی گفته می­شود. از نظر استاندارد های جهانی، دارا بودن گواهینامه  JCI  یکی از مهم­ترین مولفه های انتخاب مقصد های درمانی توسط  بیمار استمجموعه های پزشکی بسیاری وجود دارند که در حال ارتقا سطح استاندارد ها هستند و همچنین چندین پروژه ی حرفه ای در کشور در حال ساخت است.

https://www.tafrihyab.com/assets/images/e711b13ebe19a487d84059b2a94f34c61579778643.jpg

 

 قطب های پزشکی کشور در ۱۰ منطقه کلان دسته بندی شده اند؛ این قطب ها عبارتند از:

  1. منطقه یک: دانشگاه­ های علوم پزشکی، گیلان ، مازندران، بابل، گلستان ، سمنان و شاهرود.
  2. منطقه دو: دانشگاه­ های علوم پزشکی تبریز، ارومیه، اردبیل، و دانشکده های علوم پزشکی مستقر در منطقه.
  3. منطقه سه: دانشگاه ­های علوم پزشکی کرمانشاه، همدان، کردستان و ایلام.
  4. منطقه چهار: دانشگاه ­های علوم پزشکی اهواز، لرستان، دزفول، و دانشکده­ های علوم پزشکی مستقر در منطقه.
  5. منطقه پنج: دانشگاه­ های علوم پزشکی شیراز، جهرم، فسا، بندرعباس، بوشهر، یاسوج و دانشکده ­های علوم پزشکی مستقر در منطقه.
  6. منطقه شش: دانشگاه ­های علوم پزشکی زنجان، اراک، قزوین، قم، البرز و دانشکده ­های علوم پزشکی مستقر در منطقه.
  7. منطقه هفت: دانشگاه­ های علوم پزشکی اصفهان، یزد، کاشان و شهرکرد.
  8. منطقه هشت: دانشگاه های علوم پزشکی کرمان، زاهدان، رفسنجان، جیرفت، زابل، بم و دانشکده ­های علوم پزشکی مستقر در منطقه.
  9. منطقه نه: دانشگاه­ های علوم پزشکی مشهد، بیرجند، بجنورد، سبزوار، گناباد، تربت حیدریه، و دانشکده های علوم پزشکی منطقه.
  10. منطقه ده: دانشگاه ­های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، بقیه الله ، شاهد، ارتش، بهزیستی و توانبخشی.

از مهم ترین شهرهای مجموعه بالا می توان به تهران، شیراز، مشهد، یزد، تبریز، زاهدان و اهواز اشاره نمود که شهرهای قطب پزشکی نامیده می شوند.

  • قطب علوم پزشکی تهران

تهران نه تنها پایتخت ایران است بلکه مهم­ترین قطب پزشکی ایران نیز محسوب می­شود.این شهربا دارا بودن ۱۵قطب پزشکی در ایران در صدر قرار دارد. تهران سالانه میزبان گردشگران زیادی است. متاسفانه اکثر بیمارستان های تهران فرسوده هستند و بایستی مورد مرمت و نوسازی قرار گیرندمشکل اسکان همراهان بیمار تقریبا در تمامی قطب­های پزشکی مشاهده می­شود اما تهران بیش از همه جا با این مشکل سروکار دارد. در سال­های اخیر مکان­هایی به عنوان همراه ­سرا برای همراهان بیمار در تهران در نظر گرفته شده اما متاسفانه این مکان ­ها پاسخگوی جمعیت همراه بیماران نیستند.

قطب­های پزشکی ایران از پربازدیدترین شهرهای ایران محسوب می­شوند. یکی ازمهم­ترین مواردی که بایستی برای گردشگران توریستی در نظر گرفت محل اسکان آنهاست.همراه سراهای احداث شده پاسخ گوی این گردشگران پزشکی نیستند. در صورتی که اقامتگاه­ های مناسب برای این مسافران تامین شود، آرامش خاطرآن ها در سفردرمانی نیز تامین خواهد شد.

  • روش انجام سفر درمانی

شخص به یکی از آژانس‌ها و یا شرکت‌ های ارائه دهنده توریسم پزشکی مراجعه می‌کند. در اینجا به اطلاعاتی همچون منشأ بیماری، نظر پزشک متخصص، پرونده سوابق پزشکی - درمانی و داروهای مصرفی نیاز است. سپس کارشناسان پیشنهاد های خود را در مورد انتخاب کشور، بیمارستان، پزشک و هزینه‌ ها می‌ کنند و بیمار می‌ تواند طبق نظر خود موارد دلخواه را انتخاب کند. در نهایت بیمار به همراه نامهٔ تاییدیه در مورد وضعیت بیماری، به سفارت کشور مورد نظر برای دریافت ویزا مراجعه و پس از سفر تحت درمان قرار می‌گیرد.

https://www.tafrihyab.com/assets/images/19db48617910ecf90de5f886ff9fe8cd1579779365.jpg

 

 

  • خطر پذیری ها

توریسم پزشکی شامل یک سری ریسک و خطر پذیری‌ ها است که معمولاً بیماران در کشور خود با این چنین خطراتی کمتر رو به رو می‌شوند.

تشخیص کیفیت کار پزشک به نوعی مشکل است. پزشک ممکن است دارای دانش کافی نبوده و در صورت بروز مشکلی، پیگیری قانونی در کشور غریبه به سادگی میسر نخواهد شد.

توریست‌ها لازم است تمامی جوانب را نیز در نظر داشته باشند. اگر بنا به دلایلی وضعیت بیمار در حین معالجه وخیم‌ تر شد و به تشخیص دکتر نیاز به مراحل طولانی تری پیدا کند، هزینه‌ها ممکن است چندین برابر آنچه که تصور می‌شود شود.

همراه داشتن شخصی از خانواده یا دوستان نیز مهم است. اگه به هر دلیلی نیاز به انجام کاری پیش آید، در صورت داشتن همراه سختی کمتر متوجه بیمار خواهد بود. البته داشتن یک همراه به معنی هزینه‌های ۲ برابر در پرواز، هتل و … است.

همین‌طور در صورتی که بیمار بعد از عمل جراحی قصد بازگشت به کشورش را داشته باشد، امکان تشدید عوارض بعد از عمل در سفرهای طولانی هوایی و جا به جایی‌های مکرر وجود دارد.

به طور کلی در حین سفرهای درمانی باید تمام جوانب سفر را در نظر داشت تا بتوان از فواید آن به درستی بهره مند شد.

سایت تفریح یاب مطالعه مقاله های زیر را به شما پیشنهاد می کند.

انواع ویزا

چه غذاهایی در سفر مناسب نیستند؟

پیشگیری از خطرات سفر در جنگل

اصول غار نوردی

آداب سفر حج

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
تفریحات ساحلی قشم
1398/11/4
شاید در ابتدا تفریحات آبی ...
پاراگلایدر سواری
1398/11/4
چتربال سواری یا پاراگلایدینگ یک ورزش تفریحی و رقاب ...
جاهای گردشگری مشهد
1398/11/20
معرفی اماکن گردشگری مشهد مقدس ...
آداب سفر حج
1398/10/29
حج سفری معنوی و الهی است، ...
اجاق هیزمی در سفر 
1398/10/10
اجاق هیزمی یکی از ملزومات ...