شمس العماره کجاست؟
ناصرالدین شاه قاجار پیش از سفرش به اروپا با دیدن تصاویر ساختمانها و آسمانخراشهای فرنگی، علاقهمند شد ساختمانهایی مشابه آن ساختمانها در پایتخت بسازند که خود و خانوادهاش از بالای آن منظرهی شهر تهران و اطراف آن را ببینند. عمارت شمس العماره اولین بنای بلند تهران است که روزگاری پر ابهتترین و مرتفعترین برج تهران بود. این بنا در سال 1282 به دستور ناصرالدین شاه قاجار توسط دوستعلی خان نظامالدوله معیرالممالک در سمت شرقی کاخ گلستان ساخته شد. عمارت شمسالعماره در 5 طبقه با نمای بیرونی قرینهای شکل ساخته شد و در قسمت شمالی و جنوبی عمارت در میان دو برج، ساعتی قرار دارد که آن را ملکهی ویکتوریا انگلستان به ناصرالدین شاه اهدا کرده است. در عمارت شمسالعماره از هنرهای تزیینی زیادی همچون ازارههای مرمرین، گچبری دیوار و سقفهای کاخ، نقاشیهای متفاوت و شگفتانگیز، کاشیکاری و آینهکاریهای هفت رنگ استفاده شده که گردشگران و بازدیدکنندگان از دیدن این همه زیبایی کاخ به راستی سیر نخواهند شد. از دیگر جذابیتهای بی نظیر این عمارت، کلاه فرنگی آن است که در طبقه آخر بنا با حفاظهای چوبی محکم، تزیینات نقاشی، مشبک و آینهکاری، چشم همهی بازدیدکنندگان عمارت را مبهوت خود میکند.
این بنای باشکوه پنج طبقه دارد و نمای بیرونی آن به شکل قرینه می باشد. از بیرون دو برج در سمت راست و چپ ساختمان قابل مشاهده هستند که به دلیل ارتفاع بلند، آن ها دید بسیار خوبی نسبت به اطراف دارند. ساخت آن ها به گونه ای بوده که هر کسی که در بالای برج ها و ساختمان قرار می گرفته، بتواند مناظر دیدنی تهران و اطراف آن را داشته باشد. این بنا یکی از زیباترین معماری های عصر قاجار را دارد.
با اینکه در کل سبک ساخت آن که بلند و چند طبقه می باشد کمی رنگ و بوی ساختمان و بناهای اروپایی را دارد، اما ویژگی های معماری ایرانی در این بنا قابل مشاهده هستند. قرینه بودن ساختمان، کاشی کاری و تزیینات داخلی و نما و … از جملهی این ویژگی ها می باشند. ارتفاع این بنا ۳۵ متر می باشد.
طرح و نقشه عمارت توسط معیرالممالک تهیه شده است و معماری که این بنا را ساخته، یکی از مشهورترین معماران عصر خودش یعنی استاد علی محمد کاشی بوده است. هزینه ای که برای کل این بنا در آن موقع خرج شده را کارشناسان چیزی حدود ۴۰ هزار تومان تخمین زده اند که این هزینه شامل هزینه مبلمان، فرش و … نیز می شده است.
#شمس_العماره#تهرانگردی#تورتهران #کاخ_گلستان #لیدرتهران #تفریح_یاب #توریسم_ایران
- برچسب ها:
- تفریح یاب