error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

برج خلعت پوشان تبریز یادگار عصر صفویه

علیرضا نصیری نویسنده: علیرضا نصیری
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 1 دقیقه, 31 ثانیه
0 نظر 1542 بازدید
برج خلعت پوشان تبریز یادگار عصر صفویه
برج خلعت پوشان تبریز یادگار عصر صفویه

برج خلعت پوشان در همسایگی رودخانه میدان چایی و در پنج کیلومتری مرکز شهر تبریز و در یک دره ی سرسبز و زیبا قرار دارد که مربوط به دوره صفویان می باشد و متاسفانه کمتر شناخته شده است در حالی که یکی از جاذبه های بسیار دیدنی شهر تبریز محسوب می شود.
در عهد صفویان و قاجاریان در این برج مراسم اهدای خلعت ، مقام، نشان و  دادن انعام از طرف حکومت وقت به حکام شهرها و شاهزادگان برگزار می شده است که این مراسم با حضور ولیعهد مقیم تبریز صورت می گرفته  و به همین جهت نام این برج آجری را خلعت پوشان نهاده اند.

برج خلعت پوشان


برج خلعت پوشان تبریز به شکل یک منشور بلند با ضلع های بسیار و سه طبقه ساخته شده است. سقف طبقه ی اول این برج گنبدی شکل است. سقف طبقه ی دوم آن در طی سال ها تخریب شده بود، با پوشش تیر آهن مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. و طبقه ی سوم آن فاقد سقف می باشد. مراسم خلعت پوشی و آیین های ویژه در طبقه سوم برپا می شده است. این طبقه کنگره ای با فرم دندانه ای دارد

برج خلعت پوشان تبریز


در کتب و سفرنامه های دوره قاجار نوشته شده است که این برج در داخل استخری بزرگ بنا شده بوده که با گذر از روی یک پل ورود به ساختمان امکان پذیر می شد. اما امروز اثری از استخر گفته شده نمی باشد و کانال های اطراف برج کاملا پر شده و ما شاهد پیارویی سنگ فرش شده هستیم.
دانشکده ی کشاورزی دانشگاه تبریز با هدف انجام تحقیقات علمی در اطراف این برج ، آن را در اختیار دارد و مرمت های صورت گرفته در این برج نیز توسط همین نهاد انجام شده است.

تفریح یاب  پیشنهاد می کند مقاله های زیر را بخوانید:

چه فصلی کجا سفر کنیم؟

معرفی چند مکان گردشگری در اصفهان

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
آبشار مارگون
1398/11/9
توضیحات آبشار مارگون. ...
استان چهارمحال و بختیاری و بارش برف
1398/9/30
یکی از مناطق برف خیز ایران ...
نکاتی برای سفر در زمستان
1398/10/18
توجه داشته باشید که سفر در زمستان از جذابیت های خا ...
سرچشمه زاینده رود کجاست؟
1398/10/22
زاینده رود به معنی رود زندگی‌بخش، بزرگترین رودخان ...