error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

جاذبه های گردشگری استان سیستان و بلوچستان

لیلا فردوسی نویسنده: لیلا فردوسی
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 4 دقیقه, 30 ثانیه
0 نظر 2349 بازدید
جاذبه های گردشگری استان سیستان و بلوچستان
جاذبه های گردشگری استان سیستان و بلوچستان


سیستان و بلوچستان یکی از بخش های قدیمی و تاریخی ایران زمین و دارای مکانهای تاریخی و دیدنی زیادی است که کمتر مورد توجه مردم قرارگرفته است این سرزمین در دورانهای مختلف دارای اسامی گوناگونی بوده است:
زابل، سکستان، سیوستان، اریا پلیس، زرنک، زرنج، نیمروز یا نصف النهار 
استان سیستان و بلوچستان در سال 1306 بعنوان مقصد گردشگری ایران معرفی شد.
در این مقاله به چند مورد از جاذبه های این سرزمین می پردازیم 

سواحل مکران استان سیستان و بلوچستان و پدیده های عجیت و غریب ان 
منطقه ای بکر و ناشناخته که جاذبه های گردشگری فراوانی دارد و در جنوب شرقی ایران و از جاهای دیدنی چابهار است. این سواحل از شرق بندر عباس شروع شده و تا جنوب غرب پاکستان ادامه پیدا می کند .فاصله بندر چابهار تا تهران 1500 کیلومتر است .از جاذبه های این سواحل خط ساحلی خیره کننده ان است . اتصال کوههای بیابانی با دریا چشم انداز نادری است که می تواند دلیل خوبی برای سفر باشد .سواحل مکران در امتداد ساحل دریای عمان پیشرفته است و میزبان پرندگان مهاجر است .

منطقه گل فشان چابهار هم یکی از پدیده های نادر در سواحل مکران است که در دشت کهیر در صد کیلومتری غرب چابهار است.گل فشان در زبان محلی ناف دریا نامیده می شود که سه  تپه دارد .

کوههای مینیاتوری چابهار پدیده بی مثال طبیعت 
استان سيستان و بلوچستان آثار باستاني وطبیعی فراواني دارد که کوه هاي مريخي يا مينياتوري چابهار يکي از جذاب ترين اين استان است.
.اين کوه ها چاک چاک هستند و اشکالي نامانوس و فاقد پوشش گياهي دارند. به خاطر همين غيرعادي بودنشان، در سال هاي گذشته و در ميان گردشگران، به «کوه هاي مريخي» شهرت يافته است و جزو نمونه هاي بدبوم (بدلند) و پديده بوم شناختي خاص است.
اين کوه ها با توجه به منظره متفاوتي که در سمت راست جاده و رو به دريا پدید اورده يکي از زيباترين جاده ها و مناظر طبيعي استان سيستان و بلوچستان و ايران را خلق کرده است.
 کمپينگ گردشگري در اين منطقه براي رفاه حال گردشگران ساخته شده است.

جاذبه های گردشگری گواتر 
زیبا ترین بخش منطقه سیستان جاده ساحلی از چابهار به گواتر است که از جاذبه های ان می توان تالاب لیپاز را نام برد که در امتداد این جاده قرار دارد . رنگ اب ان در ماههایی از سال صورتی است .
بندر گواتر مرز میان ایران و کشور پاکستان بوده و همانطور که از اسم آن برمی آید، مکان اتصال دریا و خشکی با یکدیگر است.
آب و هوای خوب و معتدل این منطقه سبب شده تا امکان سفر و بهره مندی از زیبایی های آن حتی در فصول گرم سال نیز وجود داشته و گردشگران می توانند در تمام روزهای سال به این خلیج سفر کنند.
دریای آبی و آرام و ساحلی بکر و زیبا از یک سو و حرکت خرچنگ ها بر روی شن های این ساحل از سوی دیگر زیبایی دو چندانی به این بندر داده است و می توان در انجا زیباترین مناظر را شاهد بود.
بندر گواتر بهشت پرندگان مهاجر است.در فصل پاییز گونه های مختلف از پرندگان به این بندر مهاجرت کرده و بندر گواتر میزبان تعداد بیشماری از پرندگان مهاجر است که دیدن انها یکی از زیباترین مناظر بندر گواتر بشمار می آید.  
بندر گواتر یکی از اصلی ترین مراکز پرورش و صادرات میگو در کشور است و مردمان بومی گواتر امروزه بیشتر از طریق ماهیگری و حصیر بافی زندگی خود را تامین کرده و به نوعی شغل اصلی این مردم بشمار می آید.
این بندر از گذشته تا کنون مرکز تجارت و صادرات کالا به کشور های دیگر بوده است و تجار این منطقه با استفاده از کشتریانی در آب های ان مسیر میان هند و آفریقا را سپری می کردند

روستای درک بهشت زمینی چاابهار
این روستا در سیستان مخلوطی ار بهترین و زیباترین منظره های افرینش است که با داشتن پاک ترین ساحل ایران همه خوبی ها و زیباییهای طبیعت را یکجا دارد.روستایی زیبا و گردشگری با مردمی مهربان ومهمان نواز.
 روستای درک زرآباد که به دلیل نزدیکی به چابهار به روستای درک چابهار هم معروف است، در 170 کیلومتری جنوب  چابهار ، در امتداد سواحل دریای مکران  و 10 کیلومتری  زر آباد  قرار دارد .
 از چهار نمونه ساحل صخره ای ، ساحل ماسه ای ، ساحل شنی و ساحل مرجانی در فاصله نزدیک به هم برخوردار است و از جنگل های حرا وخور باستانی گالگ به طول 6 کیلومتر و وسعت 52 هکتار برخوردار است.


 
قلعه پرتغالی ها در چابهار

در ۵ کیلومتری شمال غربی شهر چابهار، روستایی به نام تیس وجود دارد که در بین طبیعت زیبایش قلعه ای تاریخی را هم جای داده است، قلعه ای که قدمت بسیار زیادش و معماری ویژه اش از آن مکانی تماشایی ساخته است. قلعه بر روی تپه ای در کنار خلیج ساخته شده است. در زمان قدیم، نگهبان ها بر روی ۴ برج نیمه مدور و ۱۵ متری این قلعه می نشستند تا اطراف را دیده بانی کنند و در صورت احتمال خطر، قلعه را در حالت آماده باش قرار دهند. هرگاه هم که خلیج طوفانی بود و رفت و آمد کشتی ها با سختی انجام می شد این برج ها مثل فانوس دریایی کشتی ها را هدایت می کردند.

 

تفریح یاب خواندن مقاله های زیر را به شما توصیه می کند:

به لرستان سفر کنید!

سفر به جهنم سفید در اصفهان

چگونه در سفر بدون کبریت آتش درست کنیم

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
آرامگاه کدام مشاهیر در شیراز است؟
1398/10/11
در این مقاله میخواهیم به ب ...
سفرهای علمی
1398/11/7
به دنبال افزایش علم و دان ...
جاذبه های طبیعی در شهر سمنان
1398/10/11
سمنان استانی وسیع و کویریس ...
چگونه تنها سفر کنیم؟
1398/11/8
تنها سفر کردن برای بعضی از مردم کاری خسته کننده و ...
بهترین جاذبه های گردشگری در همدان
1398/10/7
همدان یکی از استان های تار ...
مراکز خرید کیش
1398/10/18
یکی از دلایل انتخاب کیش و قشم برای سفر وجود مرا ...