جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا
کرونا ویروس دارای علائمی مانند تب، سرفه، دشواری در تنفس می باشد. علائم این ویروس مشابه بیماری سارس می باشد. علیرغم وجود شباهت های علائم این ویروس با ویروس عامل سارس اما تفاوت هایی هم وجود دارد از جمله اینکه شاهد علائم در دستگاه تنفسی فوقانی نیستیم علائمی مانند آبریزش بینی، گلو درد و عطسه دیده نمی شوند. اما علائم گوارشی مانند اسهال که در حدود 20 تا 25 درصد مبتلایان به سارس از خود نشان می دادند در مورد ویروس کرونا نیز مصداق دارد. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا درمان خاصی برای کرونا ویروس در حال حاضر وجود ندارد و بیشتر افراد با گذشت زمان به خودی خود بهبود پیدا می کنند. از این رو گزینه درمانی شامل استراحت و مصرف دارو برای تسکین علائم می باشد. یک دستگاه رطوبت ساز یا حمام داغ می تواند به تسکین گلو درد و سرفه کمک کند. اگر شدت بیماری خفیف است فرد باید به میزان زیادی از مایعات استفاده کند و به اندازه کافی استراحت داشته باشد اما اگر درباره علائم بیماری نگرانی وجود دارد باید مراجعه به پزشک را در دستور کار خود قرار داد.
در حال حاضر واکسنی برای کرونا ویروس جدید وجود ندارد اما پژوهشگران انستیتوی ملی سلامت آمریکا و شرکت دارو سازی ریجنرون اعلام کرده اند که در مراحل ابتدایی ساخت واکسن برای مقابله با این ویروس هستند.
جالب است بدانید که کشور چین بیشتر سفرها از ووهان و همچنین 12 شهر مجاور آن را متوقف کرده و این قرنطینه 35 میلیون نفر را شامل شده است. فرودگاههای اصلی آمریکا و برخی دیگر از کشورها مانند سنگاپور غربالگری از مسافران ورودی را انجام می دهند تا از عدم آلودگی آنها به این ویروس اطمینان حاصل کنند.
با توجه به شواهد گذشته در مورد بیماری سارس این ویروس نیز در نتیجه تماس نزدیک بین انسان ها بر شدت انتشارش افزوده خواهد شد و در روزهای آتی شاهد افزایش چشمگیر مبتلایان به این ویروس خواهیم بود.
اما برای پیشگیری از بروز این بیماری در صورت سفر به مناطقی که این بیماری درآنها گزارش شده است از تماس با افراد بیمار، حیوانات زنده و حیوانات مرده و حضور در بازارهای فروش حیوانات یا تماس با محصولات حیوانی مانند گوشت خام پرهیز کنید. شما باید بطور مرتب دست های خود را بشوئید که برای این منظور استفاده از آب و صابون توصیه می شود و اینکه حداقل به مدت 20 ثانیه شستن دستهای شما طول بکشد. اما اگر به این ویروس مبتلا شده اید می توانید اقداماتی را انجام دهید تا از انتقال این بیماری به دیگر افراد جلوگیری به عمل آورید از جمله اینکه در خانه بمانید، جدا کردن خود از دیگر اعضای خانواده، پوشیدن ماسک صورت، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه و شستشوی منظم دستها.
ماسک هایی که می توانند از عبور ذرات ریز جلوگیری کنند برای این منظور بهترین گزینه خواهند بود. ماسک های جراحی نیز گزینه های خوبی هستند زیرا این ماسک ها می توانند از پخش شدن قطرات پیشگیری کنند. ماسک باید محکم روی صورت قرار یگیرد و اگر شیشه عینک شما بخار می گیرد نشانه ای از شل بودن ماسک است. افرادی که به ووهان و کشورهای که حضور ویروس جدید در آنها گزارش شده است سفر کرده اند و طی دو هفته بعد از این سفر علائمی مانند تب، سرفه یا دشواری در تنفس مواجه شده اند باید بلافاصله در پی دریافت کمک های پزشکی باشند و کارکنان بیمارستانی را از سفر خود آگاه کنند. ذرات معلق تولید شده در روند لوله گذاری برای بیماران مبتلا به ذات الریه بسیار مسری است از این رو کارکنان بیمارستان در معرض خطر بالای تماس با ویروس قرار دارند. دوره نهفتگی ویروس کرونای جدید دو هفته اعلام شده است.
یکی از راه های تشخیص بیماری کرونا نمونه برداری از مخاط بینی و گلو و خون است. بیماری کرونا دارای علائمی است مانند تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی و بیمار ممکن است سرفه های چند روزه بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است. در بیشتر موارد افراد نمی دانند که آیا به ویروس سرماخوردگی مبتلا شده اند و یا ویروس جدید کرونا در آنها ایجاد بیماری نموده است.اگر عفونت کرونا ویروس به دستگاه تنفسی تحتانی نفوذ پیدا کند و نای و ریه ها را درگیر کند می تواند بخصوص در افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری های قلبی یا افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند باعث بروز ذات الریه شود.
در حال حاضر هیچ واکسنی برای ویروس جدید کرونا وجود ندارد برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس همان کارهایی را انجام دهید که برای پیشگیری از بروز سرماخوردگی انجام می دهید. دستان خود را کاملا با آب گرم و صابون یا یک ضدعفونی کننده پوست بشوئید. دست و انگشتان خود را به چشم ها، بینی و دهان نمالید. از تماس نزدیک با افراد آلوده به شدت اجتناب کنید. اگر صابون در اختیار ندارید از ضدعفونی کننده های حاوی الکل استفاده کنید. دهان و بینی خود را هنگام عطسه و سرفه بپوشانید. از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی پرهیز کنید. به این نکته دقت داشته باشید که ماسک حداکثر برای 8 ساعت قابلیت مقابله با ویروس را دارد و بعد از این زمان قابلیت خود را از دست می دهد پس در تعویض به موقع ماسک دقت نظر لازم را داشته باشید.
باید این نکته را مدنظر داشت که سازمان بهداشت جهانی تا به امروز یعنی سال 2020 چند وضعیت فوق العاده را اعلام کرده است یکی در سال 2009 که همه گیری آنفولانزای خوکی اعلام شد در سال 2014 بازگشت مجدد بیماری فلج اطفال و بیماری ابولا در غرب آفریقا و در سال 2016 شیوع ویروس زیکا در آمریکای جنوبی اعلام شد.
در مورد ویروس کرونای جدید حتما به این نکته توجه داشته باشید که این ویروس دارای دوره نهفتگی دو هفته ای است و فرد مبتلا تا ظهور و بروز علائم اصلی طی این مدت به راحتی می تواند انتقال دهنده ویروس باشد پس تا حد امکا در رعایت اصول بهداشتی کوشا باشید و در صورت بروز علائم اولیه این علائم را جدی بگیرید.
ساخت مایع ضدعفونی کننده ارزان در منزل