error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

مکانهای مجاز ماهیگیری در ایران

کیوان رنجبر نویسنده: کیوان رنجبر
زمان انتشار: 1398/12/4زمان مطالعه: 5 دقیقه, 16 ثانیه
1 نظر 6656 بازدید
مکانهای مجاز ماهیگیری در ایران
مکانهای مجاز ماهیگیری در ایران

در ایران دریاچه ها و رودهای زیادی وجود دارند که برای ماهیگیری مورد استفاده قرار می گیرند علیرغم اینکه به واسطه خشکسالی های اخیر تعداد زیادی از این دریاچه ها و رود ها خشک شده اند. در گذشته هدف از ماهیگیری تامین نیازهای غذایی بوده است اما در حال حاضر بیشتر به عنوان یک فعالیت تفریحی جذاب شناخته می شود.

دریاچه مارمیشو:

یکی از مناطق ماهیگیری پر طرفدار در ایران می باشد دریاچه ای که در 45 کیلومتری غرب ارومیه و در منطقه موانا در نزدیکی روستای مارمیشو واقع است. این دریاچه دارای وسعتی معادل 5 هکتار می باشد و دارای عمقی معادل 50 تا 60 متر است که در این دریاچه ماهیان کپور، قزل آلای بومی، شیربت و زردپر وجود دارند. منشاء شکل گیری این دریاچه روخانه نازلوچای می باشد که از کوه های بایبون و ستاره لوند سرچشمه می گیرد و در نهایت در یک منطقه جمع شده و دریاچه مارمیشو را شکل می دهد.

دریاچه نئور:

دریاچه نئور بین شهرهای خلخال و اردبیل و در نزدیکی کوه بغروداغ قرار دارد که یکی از مناطق ماهیگیری پرطرفدار در ایران است. وسعت این دریاچه در حدود 220 هکتار می باشد و شامل دو دریاچه است. در فصل بهار میزان آب این دریاچه در بیشترین میزان خود است و در این فصل دو دریاچه به هم وصل می شوند و یک دریاچه واحد را شکل می دهند. آب این دریاچه شیرین است و آب آن از بارش باران و چشمه های متعدد کف دریاچه و اطراف آن تامین می شود. در این دریاچه ماهی قزل آلای خال قرمز پروش داده می شود. فصل صید در این دریاچه با فرا رسیدن زمستان به پایان می رسد.

دریاچه پریشان:

از دیگر مناطق ماهیگیری ایران به حساب می آید که طرفدارن خاص خود را  دارد این دریاچه در استان فارس و در نزدیکی شهر کازرون قرار دارد. دریاچه پریشان بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران است و به زبان محلی به آن پیرشون اطلاق می شود. منبع آب این دریاچه چشمه های زیاد در کف دریاچه و آب حاصل از بارندگی های باران و برف است. این دریاچه دارای وسعتی معادل 18 کیلو متر مربع می باشد که در تابستان به حداقل مقدار خود  می رسد و حالتی باتلاقی پیدا می کند و بیشترین مساحت این دریاچه در اردیبهشت ماه می باشد. در این دریاچه می توان ماهی زردک، سرخه، کولی و مار ماهی آب شیرین و ماهی های وارداتی مانند ماهی کپور، فیتوفالک و آمور را مشاهده کنید.

دریاچه هامون:

بعد از دریاچه خزر و دریاچه ارومیه دریاچه هامون سومین دریاچه بزرگ ایران است. این دریاچه هفتمین تالاب بین المللی جهان است که از مناطق ماهیگری ایران به حساب می آید که طرفداران زیادی دارد. این دریاچه در استان سیستان و بلوچستان و در نزدیکی زابل قرار دارد. این دریاچه از سه دریاچه کوچک به نام های هامون پوزک، هامون هیرمند و هامون سابوری تشکیل شده است که در زمان فراوانی آب به هم می پیوندند.دریاچه هامون زیستگاه ماهیان کپور، زرده و عروس می باشد.

سد طالقان: 

این سد یک سد خاکی با هسته رسی در 120 کیلومتری شمال غربی تهران و در جنوب رشته کوهای البرز در دره طالقان قرار دارد. دارای مساحتی بالغ بر 1300 کیلومتر مربع می باشد. در این سد ماهی های کپور، قزل آلای رنگین کمان و زردپر وجود دارد.

رودخانه ارس:

یکی از رودخانه های خروشان و منطقه پرطرفدار ماهیگیری که در 2 کیلومتری جلفا قرار دارد. این رودخانه از کشور ترکیه سرچشمه می گیرد و حدود 450 کیلومتر از مرز آبی ایران و کشورهای آذربایجان و ارمنستان را تشکیل می دهد. منبع آبی این رودخانه بارش های فراوان است که در نهایت این رودخانه به دریای خزر راه پیدا می کند. حدود ده گونه ماهی در رودخانه ارس زیست می کنند که شش نوع آنها بزرگتر و مقاوم تر از سایر گونه های ماهی هستند. این ماهی ها عبارتند از: ماش ماهی، گربه ماهی، کپور نقره ای، زرد پر، سوف و کپور.

تالاب انزلی:

وسعت این تالاب معادل 180 تا 200 کیلومتر مربع است که به عنوان تصیفه خانه ای برای آب رودخانه هایی قلمداد می شود که به دریای خزر می ریزند. 27 رودخانه گیلان به تالاب انزلی وارد می شوند رودخانه هایی همچون ماسوله، شیجان رود، رودخانه بهمبر، رودخانه پسیخان و پیر بازار. رودخانه هایی نیز از تالاب انزلی خارج می شوند که عبارتند از تازه بکند، سوسر روگاه، نهنگ روگا، راسته خاله و پیر بازار روگا. این تالاب در قسمت جنوبی بندر انزلی قرار دارد. در این تالاب بیش از صد ها گونه موجودات گیاهی، 100 گونه پرنده، 20 گونه ماهی وجود درد. آب شور تالاب انزلی محیط مطلوبی را برای تخم گذاری انواع ماهیان فراهم ساخته است. 20 گونه ماهی در تالاب انزلی وجود داردند که شامل 11 گونه بومی، 8 گونه مهاجر و یک گونه نیمه مهاجر است. مهمترین ماهیان تالاب انزلی عبارتند از: کپور، کپور نقره ای، اردک ماهی، ماهی سفید، کولمه، شاکولی، سوف، سیم، سیاه کولی، اسبله، ماش ماهی و آمور.

دریاچه تار و هویر:

این دریاچه بین دو رشته کوه قره داغ در شمال و کوه زرین در جنوب واقع شده است. این دریاچه در ارتفاع 3230 متری از سطح زمین قرار دارد و سطح آب آن در فصل های گوناگون سال متغیر می باشد. منشاء آب این دریاچه چشمه های موجود در زیر آن و آب شدن برف های کوهای اطراف رودخانه کوچک فصلی است. این دریاچه دارای آب و هوای کوهستانی است از جمله ماهی های این دریاچه می توان ماهی قزل آلای رنگین کمان، قزل آلای خال قرمز و ماهی زردک را نام برد.

سد ساوه:

از مناطق پرطرفدار ماهیگیری در ایران می باشد. این سد در 25 کیلومتری شهر ساوه بر روی رودخانه قره چای قرار دارد. رودخانه ای که به سد ساوه می ریزد از دو رود تشکیل می شود و وسعت آبریز آن حدود 23921 کیلومتر مربع می باشد. ماهی های آن شامل کپور معمولی، غروی و زردک می باشد.

تالاب بین المللی چغاخور:

مساحت این تالاب حدود 2300 هکتار است و در استان چهار محال و بختیاری قرار دارد منشاء آب و هوای تالاب چغاخور توده های هوای پرفشار اروپا، توده هوایی مدیترانه ای، توده هوایی قطبی از شمال کشور و توده های هوایی حاره بحری است. منابع آبی تالاب چغاخور نزولات جوی و چشمه های حاشیه کوه کلار می باشد. ماهی های این تالاب عبارتند از: عروس، ماهی گورخری، آمور، زرده پر، کپور و فیتوفاک 

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.

یاشار نورالوندی 1400/2/5 پاسخ
سد طالقان که غیر مجاز هستش

بیشتر بخوانید:
کلیسا وانک
1398/9/10
کلیسا وانک در سال 1013 قم ...
راه موفقیت رونالدو چیست؟
1398/10/18
کریستین رونالدوفوتبالیستی ...
ساخت مایع ضدعفونی کننده در منزل
1398/12/1
آموزش ساخت ضد عفونی کننده دست ها به صورت اسپری  س ...