دستور پخت میرزاقاسمی اصیل گیلان
میرزا قاسمی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب کشورمان می باشد که اصالت آن متعلق به استان های شمالی کشور می باشد. این غذای خوشمزه با بادمجان کباب شده و سیر تهیه می شود و به همین دلیل دارای طعم دودی می باشد.
میرزا قاسمی توسط محمد قاسم خان که در زمان ناصر الدین شاه والی رشت بود ابداع شد و توسط وی نیز گسترش پیدا کرده و به همین دلیل به این نام نیز نامگذاری شده است. در این مقاله به شیوه پخت میرزا قاسمی اشاره می شود با این امید که شما نیز این غذا را طبخ کرده و از طعم آن لذت ببرید.
دستور پخت اول:
بادمجان به میزان 5 عدد
گوجه فرنگی تازه 2 عدد
سیر چند حبه
تخم مرغ 3 عدد
نمک و فلفل و روغن به میزان مورد نیاز
طرز تهیه: در ابتدا بادمجان ها را کباب می کنیم برای کباب کردن شما می توانید بر روی شعله مستقیم گاز و یا درون فر و یا بر روی زغال بادمجان ها را کباب کنید بعد از کباب شدن بادمجانها پوست آنها را جدا کرده و آنها را ساطوری می کنیم البته شما می توانید بادمجان ها را کوبیده تا ترکیب یکنواخت تری داشته باشید. بعد از آماده شدن بادمجان ها برای گرفتن پوست گوجه ها آنها را درون آب جوش انداخته و سپس پوست آنها را جدا می کنیم. سیر را کوبیده و درون روغن داغی که در تابه ریخته بودیم تفت می دهیم بعد از اینکه سیرها کمی سرخ شدند بادمجان ها را اضافه کرده و تفت می دهیم و در ادامه گوجه ها را نیز که پوست گرفته و خرد کرده بودیم را اضافه می کنیم کار تفت دادن را تا زمانی ادامه می دهیم که آب مواد به خوبی کشیده شود و غذا کمی روغن پس بدهد در این مرحله نمک و فلفل را به مواد اضافه می کنیم و مایه را به یک طرف ماهی تابه هدایت می کنیم و در طرف خالی ماهیتابه تخم مرغها را شکسته و مخلوط می کنیم و هم می زنیم تا تخم مرغ ها بسته شده و سرخ شوند. سپس کل مواد را با هم مخلوط می کنیم حال میرزا قاسمی آماده شده شما می توانید آن را در ظرف کشیده و بعد از تزئین نوش جان کنید.
روش دوم پخت میرزا قاسمی:
مواد لازم:
بادمجان قلمی 4 عدد
سیر تازه یک بوته
گوجه فرنگی رنده شده 5 عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به میزان دلخواه
لیمو ترش 1 عدد
تخم مرغ 4 عدد
زردچوبه یک قاشق مربا خوری
طرز تهیه:
ابتدا بادمجان ها را کباب می کنیم بعد از این مرحله بادمجان ها را کنار می گذاریم تا سرد شوند. گوجه ها را رنده زده و پوست سیر ها را جدا کرده و سیر ها را ساطوری می کنیم بعد یک استکان روغن زیتون درون تابه ریخته و تابه را روی شعله می گذاریم تا روغن داغ شود بعد از آن سیر ساطوری شده و زرد چوبه را به روغن اضافه می کنیم و در حدود ده ثانیه با شعله ملایم تفت می دهیم. بعد از آن بادمجان های ساطوری شده را به مواد اضافه می کنیم و به مدت یک دقیقه تفت می دهیم و در ادامه پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه می کنیم و درب تابه را می بندیم و شعله اجاق را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا آب مواد کشیده شود. سپس آبلیمو و رب را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت می دهیم ودر آخر نمک و فلفل را اضافه می کنیم. حال نوبت به تخم مرغ ها می رسد که البته توجه داشته باشید که تخم مرغ ها را روی مواد بشکنید و بدون اینکه هم بزنید درب تابه را گذاشته و شعله را کم کنید تا تخم مرغ ها نیز بسته شوند بعد از پخت کامل تخم مرغ ها آنها را تکه تکه کنید و میرزا قاسمی را هم بزنید.
میرزا قاسمی جزء غذاهای محلی گیلانی می باشد.زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن در حدود 30 دقیقه است و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15 دقیقه می باشد. میرزا قاسمی را می توانید در وعده نهار، میان وعده، شام و یا به عنوان پیش غذا سرو کنید.
در مورد طبخ میرزا قاسمی شما این آزادی را دارید در صورتی که تمایل دارید تخم مرغ را از ترکیب غذا حذف کنید و یا میزان آن را بیشتر در نظر بگیرید. این امکان نیز وجود دارد که قبل از اضافه و سرخ کردن سیر از پیاز نگینی شده نیز استفاده کنید و بعد از سبک شدن پیازها در روغن به آن سیر را اضافه کنید و ادامه مراحل کار را به پیش ببرید. همچنین این امکان نیز وجود دارد که علاوه بر بادمجان ها گوجه ها را نیز کبابی کرده و بعد از ساطوری کردن در ترکیب این غذا استفاده کنید. بهتر است در کنار این غذا از دوغ محلی، سبزی خوردن وترشی بخصوص سیر ترشی استفاده شود تا طعم و عطر این غذا را به یادماندنی تر کند. استفاده از نان محلی گرم در کنار این غذا نیز بسیار به لذت شما از این خوراک کمک خواهد کرد و استفاده از این غذا را دلچسب تر می کند.
قبل از اضافه کردن گوجه فرنگی ها به بادمجان ها توصیه می شود ابتدا گوجه ها را در مقدار روغن به صورت جداگانه تفت دهید تا آب آنها بخار شود بعد به ترکیب مواد اضافه کنید در نتیجه میرزا قاسمی خوشمزه تری خواهید داشت.
شما اگر گوجه فرنگی در منزل نداشتید می توانید بدون گوجه فرنگی هم این غذا را آماده کنید و بجای آن از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
اگر از طعم و عطر سیر چندان خوشتان نمی آید می توانید سیر را به صورت کامل حذف کرده و در ترکیب از پیاز به جای سیر استفاده کنید.
می توان میرزا قاسمی را به همراه برنج و یا کته و یا به تنهایی به همراه سبزی های معطر سرو کرد. در طبخ میرزا قاسمی اگر این غذا با شعله ملایم و به آرامی پخته شود عطر و طعم بهتری خواهد داشت.
چگونه بدون داشتن تجهیزات شکار کنیم
چه لباسی با چه رنگی برای عید 99 بپوشیم
- برچسب ها:
- بادمجان کبابی
- ساطوری کردن سیر
- سیر ترشی