انواع ادویه
ادویه جزء جدایی نا پذیر از غذا های ایرانی و حتی فرنگی می باشد. ادویه باعث می شود که غذا طعم متفاوتی بگیرد و از حالت خامی خود خارج شود. مثلا اگر در طبخ گوشت و سبزیجات از ادویه استفاده نشود، قطعا بو و مزه غذا خوب نخواهد داشت. استفاده از ادویه در خورش ها و غذاهایی که با گوشت سرو می شود، بسیار است. به طور کلی ادویه ها عبارتند از: نمک، فلفل، آویشن، پاپریکا، تمبر هندی، جوز هندی، زرشک، زعفران، زرد چوبه، دارچین و... می باشد که در ادامه سایت تفریح یاب انواع ادویه ها را برای شما عزیزان معرفی می کند تا هنگام طبخ غذا با اطلاعات بیشتر از ادویه مناسب هر غذا استفاده کنید.
- فلفل قرمز
از کابرد این ادویه تند می توان به استفاده در انواع سس ها، خورش ها و کوکو ها نام برد. برای تهیه این ادویه باید فلفل های باریک و تند را در آسیاب پودر کرده تا پودر فلفل قرمز به دست آید. باید توجه داشت این پودر بسیار تند بوده و در استفاده از آن به اندازه کافی دقت شود. از خواص فلفل قرمز می توان به خاصیت ضد سر درد و بدن درد، بهبود علائم سرما خوردگی، آنتی اکسیدان و کاهش دهنده رشد سلول های سرطانی و وجود ویتامین های E و A اشاره کرد.
- آویشن
نام دیگر این ادویه آزربه می باشد که گیاهی معطر است و علاوه بر طعم دادن به غذا، خواص درمانی بسیاری را دارا می باشد. آویشن سرشار از ویتامین های K، A، B، E، منگنز و کلسیم می باشد و میتواند موجب افزایش میزان امگا 3 یا چربیهای سالم در مغز شود. آویشن جهت تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی خوابی بسیار موثر است.
- دارچین
دارچین یک ادویه طعم دهنده و معطر است که کاربرد های بسیاری دارد. از مهم ترین کاربرد های آن می توان به استفاده در انواع کرم ها و پودینگ ها و شیرینی های ایرانی اشاره کرد. دارچین به صورت چوب آن می باشد که از پوسته داخلی درخت معطر آن گرفته شده است. باید توجه داشت در انتخاب و تهیه چوب دارچین از چوب های گرد و در هم پیچیده استفاده کرد؛ زیرا چوب های صاف در کارخانه صنایع غذایی دچار تغییراتی شده اند و خواص اولیه خود را ندارند.
- گشنیز
گشنیز ادویه ای است که از همان بذر گشنیز گرفته شده که بذر آن را ابتدا بر روی حرارت تست می کنند و بعد درون آسیب ریخته و به صورت پودر در می آورند. گشنیز دارای عطر و طعمی دلنشین می باشد و از گیاهان جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا می باشد. کاربرد بذر گشنیز در ترشی ها و پودر آن در انواع سس ها و غذا ها و خوراک ها می باشد.
- زیره
یره گیاهی معطر و ضد نفخ می باشد که علاوه بر استفاده از آن در آشپزی، در علم پزشکی هم کاربرد هایی دارد. از انواع زیره می توان به زیره سبز و سیاه اشاره کرد که نام دیگر زیره سیاه، زیره ایرانی نیز می باشد. دویه زیره در ادویه های مخلوط حتما استفاده می شود و در کنار دارچین ادویه اصلی لوبیاپلو است. کاربرد آن در آشپزی برای انواع سس، پلو و ترشی می باشد. قبل از آسیب کردن زیره بهتر از برای افزایش عطر آن، در تابه در حرارت تست شود.
- زرد چوبه
یکی از ادویه های بسیار کاربردی در غذا ها زرد چوبه می باشد که رنگ غذا را زیبا تر کرده، در اصطلاح عامیانه به آن زر چوبه می گویند. به طور کلی هر غذایی که نیاز به پیاز سرخ کرده یا رب گوجه فرنگی داشته باشد، باید به آن ها حتما ادویه زرد چوبه هم اضافه کنیم تا بوی زهم آن را بگیرد و رنگ و عطری زیبا به آن ببخشد. رویشگاه اصلی زرد چوبه در هند می باشد به همین دلیل زرد چوبه هندی پر رنگ ترین زرد چوبه دنیا می باشد. در واقع هر چه رنگ زرد چوبه پر رنگ تر باشد، کیفیت آن بهتر است.
- زعفران
زعفران از معروف ترین و گران ترین ادویه های ایرانی می باشد که کشت آن در استان مشهد صورت می گیرد. استفاده از زعفران رنگ و عطری دلپذیر به غذا می دهد. برای استفاده از آن باید دانه های زعفران را در هاونگ های کوچک پودر کرد و قبل از استفاده با کمی آب دم شود تا رنگ و عطر آن آزاد شود. گیاه زعفران علاوه بر کاربرد آشپزی، خواص پزشگی نیز دارد.
- جوز هندی
جوز هندی تخم سخت و خوشبو درخت جوز بویا می باشد که ادویه از بسیار خوش طعم و کمی تند و تیز می باشد. بیشترین کاربرد آن در پخت انواع شیرینی، کیک و کلوچه می باشد. برای استفاده از جوز باید دانه آن را که به شکل گردو می باشد، رنده کرد. همچنین می توان بجای دانه آن، پودر جوز هندی را تهیه کرد و در انواع غذا ها و ترشی ها استفاده کرد. جوز هندی تقویت کننده سیستم گوارش و دفع ادرار است و می تواند مانع از تشکیل سنگ های کلیوی شود.
- نمک
یکی از اصلی ترین ادویه های کاربردی در غذا ها نمک خوراکی می باشد که به طور معمول در تمامی غذا ها استفاده می شود. در استفاده از آن باید دقت کافی را داشته باشیم تا به اندازه کافی مصرف شود زیرا استفاده بیش از اندازه آن غذا را شور می کند.
- پاپریکا
پاپریکا از ترکیب فلفل قرمز تند و فلفل دلمه ای خشک شده، ساخته می شود. پاپریکا از ادویه های تند می باشد که مقدار تندی آن در هر ناحیه نسبت به ترکیبات آن متفاوت است. این ادویه برای افزایش رنگ، طعم و و عطر در بسیاری از غذا ها استفاده می شود. پاپریکا می تواند با تحریک ترشح اسید معده باعث هضم بهتر و سریع تر غذا شود.
در آخر امیدوارم با قرار دادن اطلاعات کافی توسط سایت تفریح یاب در اختیار شما عزیزان اطلاعات کافی را درباره انواع ادویه ها بدست آورده و با دقت کافی از آن ها در انواع غذا های بهره مند شوید.
- برچسب ها:
- غذا
- ادویه
- غذاهای محلی
- نمک
- فلفل