error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

انواع چتر بازی

کیوان رنجبر نویسنده: کیوان رنجبر
زمان انتشار: 1398/12/10زمان مطالعه: 4 دقیقه, 35 ثانیه
0 نظر 4163 بازدید
انواع چتر بازی
انواع چتر بازی

تاریخچه چتر بازی با آندره ژاک شروع می شود. آندره موفق به ساخت چتر نجات در سال 1797 شد. برگزاری مسابقات چتر بازی به سال 1930 بر می گردد و در سال 1952 این ورزش به عنوان یکی از ورزش های بین المللی شناخته شد. مسابقات چتر بازی به صورت مدرن و کلاسیک دسته بندی می شوند.

کلاسیک:

هدف از پرش فرود آمدن در دایره ای به شعاع 15 سانتیمتر می باشد که این نوع چتر بازی با این هدف برگزار و امتیاز داده می شود. بیرون از دایره فرود آمدن دارای نمره منفی است و هر درجه به اندازه 16 سانتیمتر محاسبه می شود.از ارتفاع 900 تا 1200 متری پرش انجام می شود و این مسابقه در قالب گروه های پنج نفره انجام می شود.

کلاسیک- استیل:

پرش از ارتفاع 2200 متری انجام می شود و هدف از آن انجام حرکات آزاد بدون هیچگونه خطاء در کوتاهترین زمان است.

مدرن -اف اس:

به صورت تیمی 4 نفره و 8 نفره جمعا 72 حرکت مختلف که به صورت قرعه کشی معین می شوند 5 و یا 6 حرکت را به صورت 4 نفره در ارتفاع 3000 متری و 8 نفره در ارتفاع 4000 متری بدون خطاء و تعداد دفعات بیشتر باید انجام داد. در پرش های اف اس علاوه بر فعالیت زیاد هماهنگی در درون گروه اهمیت اساسی دارد.

مدرن- سی اف:

در تیم چهار نفره حرکات مختلف با قرعه انتخاب و مشخص می شوند و 5 الی 6 حرکت را در ارتفاع 2000 متری باید بدون اشتباه و سریع انجام داد. در پرش سی اف نکته اصلی برای غلبه بر رقبا فعالیت و تلاش زیاد و هماهنگی در درون گروه می باشد که از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر آن در تیم 8 نفره از ارتفاع 2500 متری چرخش و انجام بیشترین چرخش در زمان مشخص شده امتیاز اصلی به شمار می رود.

مدرن- اف اس و اس اس:

در پرش های سقوط آزاد و هوانوردی با توجه به تجربه سه ساله به خاطر زیبایی کار بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با ادغام حرکات الزامی و آزاد از ارتفاع 4000 متری به مدت 45 ثانیه پرش کننده باید بدون نقص و درست و کامل حرکات را انجام دهد بخاطر اینکه امتیاز را داورها میدهند بسیار سختگیرانه به نظر می آید.

دوره های پرواز با چتر در ایران توسط نیروی هوایی، باشگاه های دانشگاهی و باشگاه های خصوصی بر پا می شوند.

برای انجام ورزشهای هوایی با ضریب اطمینان بالا اطلاعات هوایی از اهمیت بالایی برخوردار هستند خصوصا برای انجام پرواز با چتر از بلندی اطلاعات بنیادی درباره هوا بسیار ضروری است. سمت باد و شکل ابرها علائم اولیه مورد نیاز برای پرواز با چتر هستند. دو عامل دیگر گرما و تغییرات هوا هستند. تغییرات هوا به صورت قائم هستند این نوع تغییرات با سرعت 5 کیلومتر در ساعت در مناطق خاص جغرافیایی از پشت به سمت بلندی آمده و در قسمت ورود و خروج مناطق به صورت ضربه عمل می کنند. تغییرات حرارت با بالا رفتن توده هوای گرم به وجود می آید. این هوا با سردتر شدن به هوای مه باعث تغییر مجدد حرارتی و مانع پرواز تبدیل می شوند. این نوع تغییرات در مناطق سنگی کوهستانی، مناطق آسفالت، مناطق جنگلی و مناطق کشتزار بیشتر از سایر جاها بوجود می آیند.

چتر ها با توجه به وزن خلبان و نوع پرواز دارای تیپ های مختلفی هستند. چتر خلبان با وزن متوسط نسبت به چتر خلبان سنگین، وزن و ابعاد کوچکتری دارد. چترها با توجه به تجربه، نوع عملیات، آموزش های انجام شده 5 نوع مختلف هستند.

ورزش پرش با چتر از بلندی در درجه نخست شبیه پرش آزاد با چتر است که به جای هواپیما از یک بلندی یا از یک تپه با استفاده جریان هوا پرواز انجام می شود. چتر در فضای بالای یک تپه با شیب قرار می گیرد و بعد از دویدن هدایت کننده چتر از هوا پر شده و با هدایت کننده بالا می رود. مدت زمان پرواز بستگی به نوع چتر، لوازم همراه و تجربه چتر باز می تواند ساعتها و چندین کیلومتر را در بر بگیرد.

نخستین پرش با چتر از بلندی به سال 1940 بر میگردد و تا به امروز تحولات زیادی در آن بوجود آمده است که سرعت پرواز، افزایش ضریب ایمنی از تحولات بنیادی آن می باشد. نخستین پرش با چتر از بلندی شبیه پرش آزاد بود. با گذشت زمان بجای مقاوم بودن چتر در مقابل فشار به شکل آیروفیل و دارای قدرت تحمل بالابری بیشتر ارتقاء یافت. در ایران پرش با چتر از بلندی از اوایل سال 1990 با کشف قله باباداغی توسط چتر بازان خارجی شناخته شد و ابتدا در باشگاههای دانشگاه ها به صورت فعال آغاز شد و با توجه به کم هزینه بودن در برابر سایر ورزش های هوایی و در آغوش طبیعت بودن امروزه مورد توجه و استفاده اکثر مردم قرار گرفته است.

چتر بازی دارای انواع مختلفی است که عبارتند از:

چتر بازی اتوماتیک:

نوعی از چتر بازی است که در آن چتر به صورت اتوماتیک بعد از پرش چتر باز از وسیله پرنده باز شده و چتر باز نقشی در باز کردن چتر ندارد گفتنی است این نوع چتر بازی بیشتر کاربرد نظامی دارد ولی بعلت داشتن اشکالاتی در اکثر نقاط دنیا این روش چتر بازی در حال محو شدن می باشد.

چتر بازی سقوط آزاد:

نوعی از چتر بازی است که شخص چتر باز اقدام به باز کردن چتر خود می نماید این روش چتر بازی بعلت داشتن کنترل بیشتر بر روی چتر، سرعت بالا، امکان پرش در سرعت بالای باد، امکانن سقوط بیشتر برای چتر باز بیشتر مورد توجه قرار دارد.

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید: