آموزش تکنیک های فیلم برداری با روش های ساده
فیلم برداری دارای تکنیک هایی متفاوت از عکسبرداری است و یک عکاس حرفه ای نمی تواند به عنوان یک فیلمبردار حرفه ای نیز مطرح باشد. با رعایت تکنیک های فیلمبرداری می توان ویدیوهای حرفه ای را ضبط کرد. درست به مانند عکاسی فیلم برداری نیز دارای قواعد و قوانین مخصوص به خود است. تنها با پیروی از چند تکنیک فیلم برداری می توان مطمئن شد که ویدیو حرفه ای را ضبط می کنیم که توجه افراد زیادی را به خود جلب خواهد کرد.
تنظیم سرعت شاتر:
برخی مواقع بعد از اینکه کار فیلم برداری شما به پایین می رسد و به تماشای فیلم می نشینید متوجه می شوید که سرعت اشیاء موجود در فیلم بسیار پایین است در این شرایط به احتمال زیاد محو شدگی زیادی هم در ویدیو ضبط شده مشاهده می شود. بسیاری از کاربرانی که با چند تکنیک فیلم برداری پایه آشنایی ندارند دلیل این موضوع را متوجه نمی شوند در حقیقت این اتفاق به دلیل زیاد بودن سرعت شاتر اتفاق می افتد. عکس این موضوع هم ممکن است اتفاق بیفتد به این معنی که با کاهش سرعت شاتر ویدیو ها بیش از حد نرم و روان ثبت شوند. یک ترفند مهم فیلم برداری برای خلاص شدن از این وضعیت این است که برای ثبت فیلم با سرعت مناسب و عادی باید سرعت شاتر دو برابر سرعت نرخ فریم باشد. به عنوان نمونه اگر در حال فیلم برداری با نرخ 25 فریم در ثانیه هستید باید سرعت شاتر را بر روی 50/1 قرار دهید و اگر در حال فیلمبرداری با نرخ 100 فریم در ثانیه هستید باید سرعت شاتر را بر روی 200/1 تغییر دهید. با این کار حرکت اشیاء درون فیلم کاملا روان بوده و از بروز محو شدگی نیز جلوگیری به عمل می آید.
استفاده از فیلتر های تراکم خنثی:
بعد از پیروی از تکنیک تنظیم سرعت شاتر ممکن است این تصور برای شما پیش بیاید که سرعت شاتر در نظر گرفته شده برای گشودگی دریچه دیافراگم انتخاب شده بسیار پایین است. برای داشتن عمق میدان کم حین فیلم برداری با گشودگی دریچه دیافراگم بالا می بایست میزان نوردهی را کاهش دهید. به این ترتیب از روشن شدن بیش از حد فیلم جلوگیری خواهید کرد. فیلترهای netural density یا تراکم خنثی در اینجا به کار آمده و همانند عینک دودی برای دوربین شما عمل می کنند. آنها باعث می شوند میزان نور وارد شده به لنز دوربین کاهش پیدا کند به همین دلیل با وجود افزایش گشودگی دریچه دیافراگم نور زیادی دریافت نخواهد شد. به این ترتیب می توان با دست باز و بدون نگرانی از زیاد یا کم شدن نور دریافتی از محیط، میزان گشودگی دریچه دیافراگم را با سرعت شاتر تنظیم کرد. میزان نور فیلتر شده به شرایط محیط فیلم برداری بستگی دارد.
فیلتر تراکم خنثی:
تکنیک فیلم برداری در میانه روز و زیر نور آفتاب استفاده از یک فیلتر دارای تراکم نوری بیشتر را طلب می کند.این دسته از فیلتر ها با عنوان ND شماره گذاری شده اند و بر اساس اعداد کنار آنها می توان مورد مناسب برای خود را پیدا کرد. به عنوان نمونه ND 0.3 نور دریافتی را به اندازه یک گام کاهش می دهد در حالی که فیلتر دارای شماره ND 1.5 به میزان پنج گام نور را کاهش می دهد.هرچه نور بیشتر بوده و بسته به شرایط نیاز باشد گشودگی دریچه دیافراگم نیز افزایش پیدا کند به یک فیلتر دارای ND بیشتر نیاز خواهد بود.
می توان مجموعه ای از فیلتر های تراکم خنثی را خریداری کرد که درون پکیج آن تعدای فیلتر با ND متفاوت وجود دارد. یک تکنیک فیلم برداری دیگر هم با استفاده از خرید فیلتر تراکم خنثی متغیر صورت می گیرد. در این نوع می توان بسته به نیاز میزان تراکم فیلتر را افزایش یا کاهش داد. فیلتر تراکم خنثی را می توان همچون یک فیلتر یو وی بر روی لنز بست.
فیلم برداری به صورت فلت:
در بسیاری از دوربین ها به کاربر این اجازه داده می شود به صورت فلت یا لاگ به ضبط فیلم بپردازد. در این روش کنتراست و رنگ، فدای کسب محدوده دینامیکی بهتر خواهند شد. نتیجه ویدیوئی با جزئیات بیشتر خواهد بود.
هر دوربینی دارای این توانایی نیست پس بهتر است قبل از پیاده سازی هر تکنیک فیلم برداری قابلیت های دوربین خود را در نظر داشته باشید.
کاهش زوم دوربین:
در فیلم برداری های حرفه ای با وجود استفاده از از بهترین لنزها تا جای ممکن از زوم کردن خوداری می شود بهتر است به منظور نزدیک شدن به سوژه به صورت طبیعی و با قدم برداشتن به سمت آن عمل بزرگنمایی را انجام دهید.
اهمیت دادن به منظره:
یک تکنیک مهم برای فیلم برداری خلاق بودن می باشد. در فیلم برداری بیشتر از عکاسی به خلاقیت نیاز است چرا که به جای یک عکس صدها و یا هزاران عکس به ثبت می رسد که قرار است پشت سر هم قرار بگیرند حتی خراب شدن چند مورد از این عکس ها می تواند کل پروژه را با شکست روبرو کند. بنابراین در باره منظره ای که قصد دارید درآن فیلم برداری انجام دهید این کار را از چند زاویه مختلف انجام دهید تا بهترین زاویه ممکن برای شما مشخص شود.
ساخت ماسک پیشگری از کرونا در منزل