error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

شیرجه زدن و خطرات آن

کیوان رنجبر نویسنده: کیوان رنجبر
زمان انتشار: 1399/1/26زمان مطالعه: 4 دقیقه, 18 ثانیه
0 نظر 6839 بازدید
شیرجه زدن و خطرات آن
شیرجه زدن و خطرات آن

با توجه به اینکه به سمت گرم شدن هوا در حال گذار هستیم تعداد کسانی که متمایل به استفاده از استخرها هستند نیز افزایش پیدا می کند. استفاده از استخرهای عمومی مستلزم رعایت مسائل بهداشتی است تا مانع از عفونت گوش و بروز آسیب های مختلف شود.علاوه بر این  در صورت نداشتن آگاهی شیرجه زدن در آب می تواند صدمات جبران ناپذیری را به بدن وارد نماید چراکه فشار در عمق های پایین تر آب بسیار افزایش پیدا می کند و همین امر مقدمات آسیب جدی به گوش و شنوایی را فراهم می آورد.

شیرجه چیست؟

شیرجه به حالتی گفته می شود که فرد در کنار استخر و یا عمقی از آب قرار دارد و از آنجا و یا سطحی بالاتر به ارتفاع مختلف اقدام به پریدن در آب می کند. به این پرش شیرجه زدن گفته می شود. برای انجام شیرجه فرد باید آگاهی کافی در این زمینه داشته و مهارت های لازم را آموزش ببیند در غیر این صورت آسیب های جدی به بدن وارد می شود که می تواند تا مدت های زیادی فرد را درگیر کند. از جمله مخاطرات شیرجه زدن درآب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آسیب به پرده گوش

برخورد به لبه سکو پرش

آسیب به مهره گردن، ستون فقرات و پاها

برخورد به عمق استخر یا رودخانه به جهت عدم محاسبه درست ارتفاع و شدت شیرجه و عمق آب

لازم است این نکته را مدنظر داشته باشید که عمق آب و میزان فشار آن با هم دارای رابطه مستقیمی هستند بطوری که هر چه میزان عمق بیشتر شود فشار وارده نیز بیشتر خواهد شد. تحمل این فشار برای گوش عادی با کمی دشواری همراه است. اما اگر گوش بنابر دلایل مختلف دچار عفونت، سرماخوردگی و مشکلاتی که موجب بهم خوردن تعادل فشار داخلی و خارجی گوش است باشد شیرجه می تواند صدماتی مانند پارگی پرده گوش را به دنبال داشته باشد.

هر زمانی که این احساس را داشتید که دچار گرفتگی گوش هستید به هیچ وجه برای شیرجه زدن در آب اقدام نکنید چراکه این کار فشار بسیار زیادی به گوش وارد می کند و ضمن ایجاد عفوت گوش به پرده صماخ نیز آسیب وارد می کند. در چنین شرایطی که گوش با آن درگیر است از وارد کردن گوش پاک کن و یا دستمال و هر شی خارجی در گوش اجتناب کنید چراکه این کار باعث چسبیدن جرم ها به پرده گوش شده و کم شنوایی را به دنبال خواهد داشت بنابراین توصیه می شود بدون دستکاری گوش نسبت به خشک کردن فضای خارجی گوش اقدام کنید و در اسرع وقت به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه داشته باشید تا در صورت نیاز نسبت به شستشوی گوش اقدام شود.

به دلیل افزایش فشار آب در عمق آب افرادی که به صورت تفریحی شنا می کنند و برخی مواقع در آب شیرجه می زنند به هیچ عنوان نباید در عمق بیشتر از سه متر این کار را انجام دهند چراکه حضور در این عمق که فشار آب به شدت زیاد است نیازمند تمرین های زیاد و آمادگی بدنی می باشد.

افرادی که مایل هستند چه به صورت تفریحی و چه به صورت حرفه ای شیرجه بزنند می توانند با مراجعه به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی نسبت به معاینه گوش و شرایط جسمی این بخش اقدام نمایند تا پزشک توصیه های لازم جهت حفظ سلامتی گوش و شنوایی را به ایشان ارائه نموده تا ضمن انجام ورزش مورد علاقه سلامت بدن نیز حفظ گردد.

قبل از اینکه تمرکز کنید و یک سقوط آزاد در آب داشته باشید باید از عمق آب در زیر پایتان اطمینان داشته باشید اصل مهمی که بسیاری از مردمی که برای شنا به استخر یا دریاچه می روند به آن توجه نمی کنند. پزشکان در این زمینه هشدارهای زیادی داده اند تا مردم با ایمنی بیشتری ورزش کنند. افرادی که در آب کم عمق شیرجه می زنند ممکن است بر اثر اصابت با سطوح کف آب فلج شده و یا حتی جان خود را از دست دهند. آسیب دیدگی ناحیه گردن در بهترین حالت نیازمند استراحت و حرکت ندادن آن به مدت طولانی است که درد زیادی هم دارد. در شیرجه زدن علاوه بر عمق آب باید مسائلی مانند سطح تماس، زاویه تماس، سرعت فرود در آب و چگونگی قرار گیری وضع بدن را برسی کرد. اصول کلی در شیرجه به این صورت است که تلاش کنید سطح تماس شما با آب کاهش پیدا کند. به این ترتیب فشار وارد شده بر بدن شما کاسته خواهد شد شیرجه زدن با شکم یا به پشت می تواند خطرات زیادی را به دنبال داشته باشد.

اگر شیرجه زن حرفه ای نیستید یا تجربه لازم در این زمینه را ندارید به هیچ وجه از سکوهای پرش استفاده نکنید. در صورتی که یک متر از سطح آب فاصله بگیرید هنگام فرود در آب با سرعتی حدود 15 کیلومتر در ساعت با آب برخورد خواهید کرد. اگر این ارتفاع به دو متر افزایش پیدا کند این سرعت به بیش از 20 کیلومتر بر ساعت خواهد رسید و در صورتی که شیرجه شما اصولی نباشد با خطر پارگی اعضای داخلی بدن و خونریزی داخلی مواجه می شوید.

چگونه پروانه شکار بگیریم

آدرس بهترین پیست های اسکی ایران

سایت های رزرو هتل

 

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید: