error: جاوا اسکریپت بر روی مرورگر شما غیرفعال است
تفریح یاب

غذاهای بومی گیلان

کیوان رنجبر نویسنده: کیوان رنجبر
زمان انتشار: 1398/11/13زمان مطالعه: 5 دقیقه, 39 ثانیه
0 نظر 1220 بازدید
غذاهای بومی گیلان
غذاهای بومی گیلان

غذاهی محلی استان گیلان

از جمله غذاهای محلی استان گیلان می توان به باقالا قاتق گیلانی اشاره کرد. که برای تهیه آن از باقلا، شوید سیر، تخم مرغ، روغن، آب و ادویجات. برای پخت این غذا به این صورت عمل می کنند که ابتدا باقلا را حداقل به مدت 6 ساعت می خیسانند بعد از آن پوست باقلا را جدا کرده و در یک ظرف روغن را داغ می کنند. بعد باقلا را به همراه سیر رنده شده یا خرد شده در این روغن داغ تفت می دهند و در ادامه نمک و ادویجات به همراه شوید خشک را نیز اضافه کرده و تفت می دهند بعد از این مرحله به ترکیب آب اضافه می کنند و اجازه می دهند تا باقلا کاملا پخته شود بعد از اینکه باقلا پخته شد قبل از اینکه له شود و زیادی پخته شود تخم مرغ را در آن شکسته و بعد از بسته شدن تخم مرغ این خورشت را در کنار چلو یا کته، سیر ترشی، ماهی شور و زیتون پرورده قرار داده و میل می کنند.

یکی دیگر از غذاهای محلی استان گیلان میرزا قاسمی می باشد. میرزا قاسمی توسط محمد قاسم خان  که در زمان ناصرالدین شاه قاجار  والی حاکم رشت بود ابداع شده و توسط وی گسترش یافت و به نام او نیز نام گذاری شد.مواد لازم برای تهیه این غذا عبارتند از بادمجان،گوجه فرنگی تازه، سیر یک بوته، تخم مرغ، روغن و فلفل و نمک. اما برای تهیه این غذا به این صورت عمل می کنند که ابتدا بادمجان ها را کباب کرده سپس پوست آنها را کنده و سرهای بادمجان ها را جدا کرده و آنها را ساطوری می کنند. در ادامه گوجه فرنگی ها را در آب جوش ریخته و پوست آنها را جدا و خرد می کنند. سیر را کوبیده و داخل روغن داغ که از قبل درتابه و روی اجاق آماده شده سرخ کرده و سپس بادمجان ها و گوجه های آماده شده را به همان تابه اضافه کرده و سرخ می کنند؛ کمی نمک و فلفل به آن اضافه می کرده و مایه را در یک طرف تابه قرار داده و در طرف دیگر خالی تابه تخم مرغ ها را شکسته و مخلوط کنند و بعد از سرخ شدن تخم مرغ ها بادمجان ها و تخم مرغ ها (یعنی تمام محتویات تابه) را با هم مخلوط کرده و غذا را سرو می کنند.

  • دیگر غذای بومی استان گیلان ترشی تره می باشد که در ترکیب این غذا تخم مرغ، سیر، خالواش (سبزی سنتی گیلانی)، آب نارنج، سبزی (اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره،جعفری و شوید)، نعنا، دارچین، روغن و فلفل و نمك وجود دارد. برای تهیه این غذا به این صورت عمل می کنند که . ابتدا سبزی ها را خرد کرده وبه همراه برنجی که از پیش خیسانده شده به همراه آب در یک قابلمه بر روی اجاق قرار می دهند. بعد از پختن سبزی چاشنی این غذا یعنی آب نارنج را اضافه میکنند و بعد از آن نعنا،‌خالواش و سیر پوست كنده را خرد و در تابه ای همراه نمك، فلفل، دارچین و زردچوبه در روغن فراوان، كمی سرخ کرده واین مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه می کنند تا با هم بپزند. بعد تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و هم می زنند سپس روی مخلوط سبزی ها و برنج می ریزندو زمانی كه تخم مرغ ها پخت، خورش را هم زده و به آن فلفل و دارچین اضافه می کنند. وقتی همه مواد خوب پخت و خورش به روغن افتاد، غذا آماده شده است.

 

  • از دیگر غذاهای بومی استان گیلان کویی تره می باشد که در ترکیب این غذا کدو حلوایی، سیر، گردو، رب انار و رب گوجه‌فرنگی، شکر، نمک، فلفل، زردچوبه، گلپر و ادویه و آب وجود دارد. برای تهیه این غذا سیر را له و با روغن سرخ می کنند بعد کدوی پخته شده را پوست گرفته و به صورت پوره درآورده  و در همان روغن سرخ می کنند سپس گردوی ساییده‌شده، رب انار، رب گوجه‌ فرنگی، آب، نمک، فلفل، زردچوبه و شکر را در قابلمه ریخته و به مدت دو ساعت با حرارت ملایم میپزندو در ادامه ادیجات را به آن اضافه کرده و اجازه می دهند تا به آرامی پخته شود.

اما غذای بومی دیگر از استان گیلان سیر قلیه گیلانی است. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارتند از: برگ سیر تازه، تخم مرغ، پیاز، لپه، مرغ یا گوشت اردک، نمک، فلفل و زردچوبه. برای تهیه این غذا به این صورت عمل می کنند که برگ سیرها را با چاقو به اندازه های مساوی خرد کرده و با پیاز خلال شده تفت می دهند. زمانیکه رنگ پیازها طلایی شد و برگ سیر ها نرم شدند و در آستانه تیره شدن بودند لپه، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه و کمی دیگر تفت می دهند. گوشت مرغ یا اردک را به اندازه های کوچک خرد کرده و استخوان های آن را خارج و سپس در ماهیتابه ای جداگانه در روغن تفت می دهند. سپس مخلوط پیاز و برگ سیر و لپه را به آن اضافه می کنند. این مواد را به همراه آب داخل قابلمه قرار داده و اجازه می دهند تا کاملا بپزد. بعد از پخت کامل تا حدی که آب مواد کاملا گرفته شده باشد تخم مرغ را مثل املت روی سیرها ریخته و هم و بدون اینکه آنها را هم بزنند اجازه می دهند تا ببندد. بعد از پنج دقیقه غذا کاملا آماده است. این خورش بسیار خوشمزه و کم آب با برنج سرو می شود.

دیگر غذای بومی استان گیلان اناربیج است که شبیه به خورشت فسنجان است. مواد اولیه این خورشت عبارتند از: گردو ساییده، سبزی قورمه، آبغوره، رب انار، گوشت چرخ کرده، پیاز،نمک، فلفل و زرد چوبه. برای تهیه این خورشت به این روش عمل می کنند که در ابتدا رب انار و آبغوره و گردو ساییده شده رو در قابلمه ریخته و به آن آب اضافه می کنند و خوب مخلوط کرده تا تمام مواد در آب حل شوند سپس مواد را وی حرارت می گذارند. بعد از گذشت سه ساعت که غذا به آرامی جوشید و بعد از این مدت که گردو به اصطلاح دم آمد ، سبزی قورمه را سرخ کرده و به غذا اضافه می کنند در این فاصله گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده ، نمک ، فلفل و زرد چوبه مخلوط کنین و به اندازه 2 تا 3 قاشق غذا خوری آب به مایه گوشت اضافه و به خوبی ورز می دهند. بعد به اندازه یه گردو از مایه گوشت چرخ کرده کوفته درست می کنند و در ادامه کوفته ها را به خورشت اضافه می کنند. و بعد از دو ساعت خورشت برای سرو آماده می شود.

سایت تفریح یاب شما را به مطالعه مقالات زیر دعوت می نماید.

غذاهای بومی ایران

غذاهای بومی مازندران

انواع کمپینگ

تفریحات شمال کشور

خطرات کوهنوردی و صخره نوردی

 

 


 

اشتراک گذاری :
نظر شما:

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید.


بیشتر بخوانید:
بهترین غذاهای فرانسوی
1398/11/15
در این مقاله غذاهای مختلف فرانسوی معرفی شده است. ...
خوشمزه ترین غذاهای عربی
1398/11/14
غذاهای مدیترانه ای به طعم لذیذ و خوشمزه شان شهرت د ...
مزایای روغن کانولا لادن
1399/2/9
روغن های مختلف با برند های مختلف در بازار وجود دار ...
غذا های محلی جنوب ایران
1398/11/10
هر نقطه ای از جهان به دلیل فرهنگ و شرایط جغرافیایی ...